ДПС се усъмни, че съдружници на Василев и Петков са получавали 'златни паспорти'

Йорданка Веселинова 17 февруари 2022 в 15:29 1064 0

Снимка FB/ ДПС Пресцентър, стопкадър

ДПС заподозря, че съдружници на Асен Василев и Кирил Петков са получавали "златни паспорти".

Гражданство срещу инвестиции у нас или т.нар. златни паспорти може да са получавали китайци, които са били съдружници в един или друг бизнес на премиера Кирил Петков и вицепремиера и министър на финансите Асен Василев - такива съмнения отправиха от ДПС на брифинг в НС непосредствено след като депутатите отхвърлиха техния законопроект за промени в Закона за българското гражданство, които предвиждат отпадането на практиката за издаване на т.нар. "златни паспорти".

От какво ги е страх Асен Василев и Кирил Петков? Че ще излязат наяве всички китайци, с които работят или още работят? Следите водят към марионетките на Иво Прокопиев - те се казват Кирил Петков и Асен Василев. Тези марионетки, които са представлявали тези китайци, заяви Хамид Хамид.

Той заяви, че това може да са "същите китайци, от които Асен Василев открадна интелектуална собственост". 

Хамид допълни, че зад тази схема прозирал и "човекът с розовите бузки", както определи Иво Прокопиев.

"Следите водят към тях, към двамата премиери", допълни Йордан Цонев и допълни, че "само така ще рухне митът около колегата Делян Пеевски".

Зам.-председателят на ДПС допълни, че така ще си проличи кой е измислил схемата "Магнитски".

След това лидерът на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави президента Радев за това, че се е скарал на правителството:

"Това е истинският въпрос на българските граждани. Живеем във време на множество кризи и в тази ситуация този кръг и прокситата на този кръг се опитват да отвличат вниманието от тяхната неспособност да се справят с кризите. Хората имат очаквания. Тези кризи трябва да се решават с дата днес, а не във времето. Оправданието, че ще анализират и някой друг им е виновен, след девет месеца вече не вървят. Те от май месец са част от тази власт. И от тази гледна точка г-н Радев заслужава поздравление. Не съм запознат с неговото изказване, но ако е така, адмирации."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови