Quantcast

ДПС предупреждава за протести сред тютюнопроизводителите

Ивайло Анев Последна промяна на 22 януари 2016 в 12:53 2057 3

Зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов.

ДПС предупреди за наближаващи протести на производителите на тютюн.

Това стана след среща на хора от бранша с парламентарната група на движението. Причината за протестите са отхвърлени от земеделската комисия предложения от бранша, които изобщо не намерили място в закона за тютюна, който предстои да се гледа на второ четене.

Зам.-председателят на партията Алиосман Имамов обяви, че ДПС ще иска отлагане на закона за тютюна, за да бъдат направени допълнителни консултации с тютюнопроизводители.

Председателят на Съюза на тютюнопроизводителите в България Арбен Мименов беше категоричен, че от бранша настояват да има сериозен диалог с тях. Той добави, че те няма да тръгват веднага на протести, но са недоволни от това, че при всяка кампания за изкупуване на тютюн има проблеми.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2016 в 13:10

Ами кофти работа, ДПС хем има за електорат тютюнопроизводителите, хем държи тия дето купуват тютюна. та въпросът е дали ще дават по-високи изкупни цени, или ще прибират по-голяма печалба. И сега в класически ДПС стил искат държавата да им плати веднъж за прекупуванто, втори път за електората.

22.01 2016 в 13:07

Бокича може най-много да се изпикае и да се удави в гьола. Полезен ход за него нема.

За държавата, впрочем, също.

22.01 2016 в 12:58

бокича да не се помайва, ами да ходи до Катар за малко кинти и да плаща!