ДПС готово да издигне кандидат за кмет на София

OFFNews 19 юни 2015 в 19:19 5208 6

"Не бих искал да изпреваря софийската ни партийна организация. Възможно е да получим номинация от тях, включително и за София, защо не."

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференция днес - в отговор на въпрос дали ДПС има самочувствието да предложи свой кандидат за кмет на София, предаде Агенция „Фокус".

Местан поясни, че не става въпрос за непременна цел - спечелване на изборите.

„Мисля, че политическите сили трябва да заявят себе си с кандидати за кметове, за да предлагат идеите си за местното самоуправление и да допринесат за дебатите по време на предизборната кампания. Смятам, че това е израз на отговорна политика", категоричен бе лидерът на ДПС.

Той уточни, че такава кандидатура не се изключва и че ДПС наистина има това самочувствие.

"Можете да очаквате интересно позициониране на ДПС не само в общините, в които традиционно печелим кметове, но и в още 30-40 общини, в които сме първа или втора политическа сила и там ролята ни за избор на кмет е съвсем отчетлива.

Независимо, дали бихме имали шанс с наш кандидат, ДПС ще регистрира свои кандидати за кметове на общини в огромната част от общините на България, защото смисълът на предизборната надпревара не се свежда да се спечели кмет на община, а да се осигури така необходимият за демокрацията сблъсък на различни управленски концепции", каза още лидерът на Движението за права и свободи на пресконференцията днес. 

Видео от пресконференцията на ДПС:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!