ДПС е готова да участва в управление само с ГЕРБ и БСП

OFFNews 23 септември 2021 в 09:58 8062 0

ДПС е готова да участва в управление само с ГЕРБ и БСП. 

Това заяви зам-председателят на движението Йордан Цонев по Нова тв. Представяме си в следващото Народно събрание диалог между политическите партии, как правят реформаторско мнозинство и не слагат разделителни линии. Няма как да участват всички партии - тези, които искат. Но ДБ, ИБГНИ и другите партии на промяната, както се определят, вече казаха "не". 121 депутати няма да съберат и в следващия парламент, 121 ще имат ГЕРБ, БСП и ДПС. Докога да ги чакаме и да хвърляме страната в кризи, попита Цонев. 

По думите му хората, които ще гласуват за "тези двама симпатични млади хора, които послъгват", (Петков и Василев - бел. ред.), трябва да знаят, че гласуват за същото задкулисие. 

Кирил Петков започна работата си като служебен министър с информацията, че Делян Пеевски имал големи кредити, отпуснати от ББР. Но не можел да докаже това. Имал съмнения - ами знаете ли аз какви съмнения имам за Петков и Василев, ама не ги обявявам по медиите, каза още Цонев. Това ни е проблемът на ДПС - лъжите, категоричен бе той. Писменият отговор, който получих от Петков, е - няма данни, уточни той. 

Питали сме всички институции - вървим в ЕК и бг институциите, казват няма данни. Зам.-шефът на ДАНС каза пред комисията по "Магнитски", че от 2001 г. досега са извършени 17 проверки срещу Пеевски, няма данни за престъпления, всички са завършили. Важното е, че това, което ние мислим, е принципно - няма да си късаме отношенията с американските партньори, и това е лъжа. Засега с Петков и Василев си говорим за лъжи, обобщи Цонев. 

Пеевски прави всичко, каквото се изисква от него по линия на защита от правосъдието на САЩ, отговори Цонев на въпрос защо бившият депутат на ДПС не се защитава сам публично.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови