Quantcast

Дончева за закона "Кунева": "Брюкселски възпитанички" ни връщат към социализма

OFFNews Последна промяна на 01 април 2016 в 19:43 4253 20

Снимка БГНЕС

Антикорупционният закон на Меглена Кунева е компилация от 3 закона, всеки от които с трагична практика до момента. Това заяви лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева пред bTV.

Сега ще се вменява производство на базата на твърдян конфликт на интереси, на базата на анонимни публикации. Държавата няма да доказва нищо, вие ще трябва да доказвате, че сте невинни, коментира Дончева. 

Тя подчерта, че предложеният от Кунева закон ще връща към практиките от Закона за собствеността на гражданите, отменен като мракобесен след 10 ноември – „някакъв тормоз, някакъв мазохизъм”, дело на „няколко брюкселски възпитанички, които никога не са виждали как един закон може да се изкористи”.

По думите на Дончева вицепрезидентът Маргарита Попова е поискала да се разшири периметърът при търсене на необяснимо богатство - така всеки, който не пази касови бележки, се оказва под ударите на закона.

Лидерът на "Движение 21" определи като глупост увеличението на заплатите на членовете на ВСС до 7000 лева на месец. „Като захлебваш ВСС, който произвежда скандали, създаваш в обществото впечатлението, че си наредил тези хора на хранилката, за да ти прислугват”, коментира Татяна Дончева.

За новия правосъден министър Екатерина Захариева Дончева заяви, че става въпрос за „един служител от едно министерство с една средна диплома от един среден ВУЗ”, която е попаднала в екипа на президента Росен Плевнелиев само защото мъжът й е негов приятел.

Две служебни правителства по-късно Захариева се води с „висока административна експертиза” и е „ошлайфана с 20 заучени фрази”, за да стане „готов политик”, отбеляза Дончева.

До момента начело на Министерството на правосъдието е имало няколко „девойки”, които не са наясно с начина, по който съдебната система функционира. „Когато сте назначили един министър, който не разбира особено много от сферата, обикновено е безконфликтен”, каза още тя. 

На фона на акциите в ДАИ и СДВР, Татяна Дончева запита защо няма обвинени за откритите 1 млн. евро в касата на „Агромах”, фирма „дето всички знаем, че е свързана с МРРБ и АПИ”. „Тая работа се опитваме да я докараме в тишината”, допълни Дончева. 

Според нея българските политици може да се изплашат само от спиране на еврофондовете, но даже и това не е сигурно – заради изтеглените заеми, пари ще има „докъм края на мандата”. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.04 2016 в 23:23

Друго си е една мултигрупска писарка да дава мнения и оценки за всичко, което ще и донесе дивидент.

02.04 2016 в 13:00

Много точно го каза Татяна Дончева. Какви реформаторски решения в областта на корупцията и съдебната система може да очакваме от "консенсусно-благовъзпитани" бюрократки от типа на Меглена Кунева и Екатерина Захариева, които макар и с юридически дипломи, нямат и грам практически опит в pеалната съдебна практика - нито като следователи, нито прокурори, нито като съдии, нито като адвокати ? От номенклатурни пенкелер=чиновнички, които днес са правосъдни министърки, утре - просветни, вдругиден - по икономика или здравеопазване, а даже и вицепремиери с какъвто и да е ресор !

02.04 2016 в 12:53

Много точно го каза Татяна Дончева. Какви реформаторски решения в областта на корупцията и съдебната система може да очакваме от "консенсусно-благовъзпитани" бюрократки от типа на Меглена Кунева и Екатерина Захариева, които макар и с юридически дипломи, нямат и грам практика в теалния съдебен процес - нито като следователи, нито прокурори, нито като съдии, нито като адвокати ? Пенкелер чиновнияки - днес правосъдни министърки, утре - просветни,вдруги ден - по здравеопазване, пък що не и вицепремиерки по регинално строителство !

02.04 2016 в 12:43

Много точно го каза Татяна Дончева. Какви реформаторски решения в областта на корупцията и съдебната система може да очакваме от "прилежни и благовъзпитани" чиновнички като Мегена Кунева иЕкатерина Захариева, които макар и с формално юридическо образование, нямат елементарна практика в съдебния поцес - нитокато прокурори, нитокато съдии, нито като адвокати ?

02.04 2016 в 11:36

Имам чувството, че някой не е могъл да заспи от казаното от Дончева! Не ме интересува каква е била или не е била, интересува ме това което е казало дали е вярно и отговаря на истината.

А отговора е еднозначен - "ДА". Така че, сега еврейската енергия е впрегната за мирни цели.

Продължавайте да плюете!

02.04 2016 в 11:35

Имам чувството, че някой не е могъл да заспи от казаното от Дончева! Не ме интересува каква е била или не е била, интересува ме това което е казало дали е вярно и отговаря на истината.

А отговора е еднозначен - "ДА". Така че, сега еврейската енергия е впрегната за мирни цели.

Продължавайте да плюете!

02.04 2016 в 09:56

Ослуша се и се хили като сварена свинска глава,

за това "дали мисли да стане Президент".

ПРОСТАКЕША - дембела и дебела селянка.

Едно и също плещи тая Дончева. Едно и също.
Прави си реклама за пред клиентите и то безплатна.
Bие и правите реклама на тая комунисткa.
плюс това е слабо интелигентна, но нахална, пробивна, дърдорана. Празно тенеке.
A пък партийката и е един файтон хора.

02.04 2016 в 09:52

Изключителна селянка от Трявна.

Агресивна посредственост,
селска хитрост,
провинциална пробивност,

досажда от сутрин до вечер.

02.04 2016 в 09:50

Ръдан е в САЩ, при приятеля си - Филип за 2 седмици.

Депутатите НЯМАТ право на неплатен отпуск, а платения е само когато Парламента е във ваканция. КАКЪВ отпуск поради семейни причини си е взел е пълна тайна.

НО Тетка Таня го замества.

Плюе и храчи по правителството и събира гласовете на недоволните ДСБ-ари.

02.04 2016 в 09:49

За простите и още по-простите от старата кака - тьотката Танче, всичко е читаво, щом плюе и храчи по всички и всичко в сегашното правителство.

Точно както прави и ръдан. Затова НЯМА ЛЯВО-НЯМА ДЯСНО.

Само комунистката е свестна, понеже НИЩО и НИКОГА не е направила, само фурнаджийска лопата, лапацало.