Дончева за закона "Кунева": "Брюкселски възпитанички" ни връщат към социализма

OFFNews 01 април 2016 в 19:43 4857 20

Снимка БГНЕС

Антикорупционният закон на Меглена Кунева е компилация от 3 закона, всеки от които с трагична практика до момента. Това заяви лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева пред bTV.

Сега ще се вменява производство на базата на твърдян конфликт на интереси, на базата на анонимни публикации. Държавата няма да доказва нищо, вие ще трябва да доказвате, че сте невинни, коментира Дончева. 

Тя подчерта, че предложеният от Кунева закон ще връща към практиките от Закона за собствеността на гражданите, отменен като мракобесен след 10 ноември – „някакъв тормоз, някакъв мазохизъм”, дело на „няколко брюкселски възпитанички, които никога не са виждали как един закон може да се изкористи”.

По думите на Дончева вицепрезидентът Маргарита Попова е поискала да се разшири периметърът при търсене на необяснимо богатство - така всеки, който не пази касови бележки, се оказва под ударите на закона.

Лидерът на "Движение 21" определи като глупост увеличението на заплатите на членовете на ВСС до 7000 лева на месец. „Като захлебваш ВСС, който произвежда скандали, създаваш в обществото впечатлението, че си наредил тези хора на хранилката, за да ти прислугват”, коментира Татяна Дончева.

За новия правосъден министър Екатерина Захариева Дончева заяви, че става въпрос за „един служител от едно министерство с една средна диплома от един среден ВУЗ”, която е попаднала в екипа на президента Росен Плевнелиев само защото мъжът й е негов приятел.

Две служебни правителства по-късно Захариева се води с „висока административна експертиза” и е „ошлайфана с 20 заучени фрази”, за да стане „готов политик”, отбеляза Дончева.

До момента начело на Министерството на правосъдието е имало няколко „девойки”, които не са наясно с начина, по който съдебната система функционира. „Когато сте назначили един министър, който не разбира особено много от сферата, обикновено е безконфликтен”, каза още тя. 

На фона на акциите в ДАИ и СДВР, Татяна Дончева запита защо няма обвинени за откритите 1 млн. евро в касата на „Агромах”, фирма „дето всички знаем, че е свързана с МРРБ и АПИ”. „Тая работа се опитваме да я докараме в тишината”, допълни Дончева. 

Според нея българските политици може да се изплашат само от спиране на еврофондовете, но даже и това не е сигурно – заради изтеглените заеми, пари ще има „докъм края на мандата”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!