Дончева ще се яви на изборите на 5 октомври

OFFNews 26 юли 2014 в 12:58 3002 0

Татяна Дончева

"Движение 21" ще дебютира на изборите на 5 октомври, съобщи пред "Нова телевизия" социалистката и лидер на движението Татяна Дончева.

"Движение 21" си дава сметка, че темата с банката и нейното бъдеще и с българския преход е основна на тези избори и че политическите сили трябва да дадат решение на тази задача", каза Дончева.

Социалистката уточни, че партията й си е поставила за цел именно да даде решение на проблема с държавата. По думите й останалите политици и експерти не осъзнават къде е проблема, защото се взират в дърветата, а не виждат цялата гора.

По думите на Дончева основополагащият въпрос в момента е КТБ да остане работеща, защото сривът на банката би довел до "нов чудовищен катаклизъм".

Вторият аспект на въпроса, според Дончева, е "отварянето на досиетата на КТБ", за което вчера спомена президентът Плевнелиев пред Народното събрание. По думите на лидера на "Движение 21" досиетата на КТБ представляват всъщност сметки на високопоставени личности, чиито пари са с неоправдан произход.

По въпроса за общия фронт между ДПС и ГЕРБ Дончева заяви, че това не е коалиция, а "единодействие по въпроси от взаимен интерес".

"Смятам, че Бойко Борисов няма да се върже в никаква коалиция. ДПС имат някакъв интерес да се присламчат, защото смятат, че имат твърд електорален резултат и ако бъдат необходими за съставяне на следващо правителство, биха могли да имат ресурс да извиват ръце", каза Татяна Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!