Дончева: И да няма подпис на Лазаров, не означава, че не е знаел за „Червеи“

ОFFNews 11 февруари 2015 в 19:45 5492 4

Татяна Дончева

"Светлозар Лазаров, като главен секретар на МВР, е длъжен да знае, даже когато го заобикалят. Това, че Рашков не е констатирал подпис на главния секретар, това не означава, че не знае". 

Това каза в ефира на bTV лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в коментир на изказчането на директора на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков, според когото Лазаров е бил прескочен за операция "Червеи".

"Лазаров с цялото си излъчване показва абсолютната си несъстоятелност на този стол, което БСП поддържа. БСП създаде законова възможност на Лазаров да стои 5 години там и никой да не може да го пипне", допълни тя.

Тя посочи, че и в случая с Цветан Цветанов отново предишния парламент е причина делото срещу него да спре, тъй като е променил закона.

„Миналата седмица Цветан Цветанов беше оправдан за подслушване, защото предишното парламентарно мнозинство пропусна да измени Наказателния кодекс. Наско Мерджанов от невежество и некомпетентност е допуснал такива разпоредби на закони да влязат и да бъдат гласувани в Народното събрание. Те са си създали законова възможност да бъдат оневинявани за всичко със СРС-тата”, твърди лидерът на „Движение 21”.

Според нея има голяма доза ирония във факта, че Цветанов е гласувал срещу промените, които миналата седмица доведоха до оправдаването му и които са предложени от БСП.

"Питайте Миков, Стоилов и Мерджанов. Това не е извършено, за да бъде оневинен Цветанов, а за да бъде дадена възможност на Йовчев да се подслушват политиците. След като през 2008 г."Галерия" показа, че Йовчев и Писанчев имат манталитет да публикуват скандали. Ако помните, имаше много въпроси към Йовчев тогава. Защо допуснаха същите лица от "Галерия" да се появят на ключови места в МВР и ДАНС пак? Това са лица с такъв манталитет и те не трябва да са в МВР и специалните служби", категорична бе Дончева. 

"Трябва да се занимаем и с въпроса къде се обучават кадрите на службите - в Библиотекарския институт. Кадрите им се обучават в Библиотекарския. Обучават ги Йовчев, Писанчев и набор хора от ДС. Нека се провери кой разрешава това", посочи Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков