Дончева: И да няма подпис на Лазаров, не означава, че не е знаел за „Червеи“

ОFFNews Последна промяна на 11 февруари 2015 в 19:45 4961 4

Татяна Дончева

"Светлозар Лазаров, като главен секретар на МВР, е длъжен да знае, даже когато го заобикалят. Това, че Рашков не е констатирал подпис на главния секретар, това не означава, че не знае". 

Това каза в ефира на bTV лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в коментир на изказчането на директора на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков, според когото Лазаров е бил прескочен за операция "Червеи".

"Лазаров с цялото си излъчване показва абсолютната си несъстоятелност на този стол, което БСП поддържа. БСП създаде законова възможност на Лазаров да стои 5 години там и никой да не може да го пипне", допълни тя.

Тя посочи, че и в случая с Цветан Цветанов отново предишния парламент е причина делото срещу него да спре, тъй като е променил закона.

„Миналата седмица Цветан Цветанов беше оправдан за подслушване, защото предишното парламентарно мнозинство пропусна да измени Наказателния кодекс. Наско Мерджанов от невежество и некомпетентност е допуснал такива разпоредби на закони да влязат и да бъдат гласувани в Народното събрание. Те са си създали законова възможност да бъдат оневинявани за всичко със СРС-тата”, твърди лидерът на „Движение 21”.

Според нея има голяма доза ирония във факта, че Цветанов е гласувал срещу промените, които миналата седмица доведоха до оправдаването му и които са предложени от БСП.

"Питайте Миков, Стоилов и Мерджанов. Това не е извършено, за да бъде оневинен Цветанов, а за да бъде дадена възможност на Йовчев да се подслушват политиците. След като през 2008 г."Галерия" показа, че Йовчев и Писанчев имат манталитет да публикуват скандали. Ако помните, имаше много въпроси към Йовчев тогава. Защо допуснаха същите лица от "Галерия" да се появят на ключови места в МВР и ДАНС пак? Това са лица с такъв манталитет и те не трябва да са в МВР и специалните служби", категорична бе Дончева. 

"Трябва да се занимаем и с въпроса къде се обучават кадрите на службите - в Библиотекарския институт. Кадрите им се обучават в Библиотекарския. Обучават ги Йовчев, Писанчев и набор хора от ДС. Нека се провери кой разрешава това", посочи Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.02 2015 в 12:04

на цветанов 4 години за подслушване или неподслушване

40 (четиридесет) години трябват за Цветлин Йовчев за операция "Червеи"

има само един баш червей - Цветлин

12.02 2015 в 11:21

На кака Танка най-много ще и приляга разработка "ГЛИСТИ".

12.02 2015 в 09:34

ЕХЕ-Е-Е-ЕЕ...ПОЧТИ ЦЯЛА СЕДМИЦА БЕЗ ДОНЧЕВА-МЕРУДИЕВА. Даже си казах, нещо да не е решила да свърши полезно и сериозно, ама не би. Куха лейка. За парапитека приказват, ама никой не се сеща и за сервилния Бойко Рашков, как от следствието скочи на депутатското опърдяно кресло. Срамота, има ли друга страна в която без какъвто и да е срок да го наречем "карантина" или "кумова срама" - от сектори сигурност, отбрана, прокуратура, следствие - хоп -директно в партийния кюп, в партийна листа.
Ами ако една благовъзпитана, нравствена, уважавана госпожа известна с висок морал на други ден след развода я видите под чевения фенер или в градския вертеп как ще я наречете? Ами Курва, естествено, Пачавра, Уруспия. Ами тези дето до вчера са били "деполитизирани" и са "служили на висши държавни интереси" а същата вечер след освобождаване на поста им се търкалят в някоя партийна постеля? те какви са? ТАМ КОПНЕТЕ, при Рашков, ТАМ МИРИШЕ!
Дончева си я знаем питайте я за някоя рецепта от нейния край - с подправчици, мерудийка, бахарец, кимионче, месца и зеленчучета, бобец, кюфтенца туй да разправя. Всичко друго ѝ е талаш и стърготини. Не че лоша жената, ама малко вятърничева.

11.02 2015 в 20:44

na lazarkata sa mu namazali skite