Quantcast

"Доганчо заповядва на Делянчо, Делянчо заповядва на главния"

OFFNews Последна промяна на 26 юни 2014 в 11:39 8623 16

Веселин Пенгезов

Като излезе главният прокурор, го запитайте: поставена ли му е такава задача. Доганчо заповядва на Делянчо, Делянчо заповядва на главния и това е станало.

Така бившият председател на Апелативния съд в София Веселин Пенгезов коментира пред журналисти зависимостите в съдебната система. Подобна позиция за първи път той заяви, след като стана ясно, че срещу него се води разследване за злоупотреби с европари. Тогава той обясни, че Делян Пеевски е опитвал многократно да му влияе за изхода на определени дела, гледани в Апелативния съд. 

Поредното подобно изказване на Пенгезов идва, след като Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа да го избере за втори мандат начело на един от най-важните съдилища в страната. Свалянето на Пенгезов от поста съвпадна с изтичането на мандата му и още тогава той се закани да се кандидатира. 

Пенгезов беше единствен кандидат за поста, за да бъде избран беше необходимо да получи 13 гласа в своя подкрепа. От 21 гласували, само 4 бяха за, 12 против, въздържали се 5, съобщава БГНЕС. 

Веднага след решението пред журналисти Пенгезов обясни, че днешното заседание на ВСС е било на "Делянчо". "Като излезе главният прокурор го запитайте поставена ли му е такава задача", посъветва той. Попитан кой е заповядал на "Делянчо", а "Делянчо" да заповяда на главния прокурор, Пенгезов каза: "Доганчо заповядва на Делянчо, Делянчо заповядва на главния и това е станало", каза той.

Пенгезов е категоричен, че има едно "твърдо ядро" във ВСС, което си гласува и той е бил сигурен, че ще гласува против. Той е категоричен, че това звено е концентрирано около главния прокурор и явно той е зависим от Пеевски. Пенгезов посъветва журналистите да питат Сотир Цацаров дали е така. Лично Пенгезов обаче мисли, че главният прокурор е зависим от Пеевски. За да се аргументира зададе въпроса: "Кой беше приет час и половина може би след като беше избран?! От главния прокурор! Някой друг да го прие?!

На въпроса какво печели Ахмед Доган по този начин, Пенгезов каза: "Те са странни хора, те са обидчиви, мнителни. Съдът освободи Октай Енимехмедов и нещата се обърнаха срещу мен като смятат, че аз съм отговорен и виновен за това нещо."

Попитан кой управлява държавата, той каза: Доганчо, чрез Пеевски. След това попита: "Добре де, вие не знаете ли, че Ахмед Доган управлява държавата?". На констатацията, че това означава, че той е бил зависим от Доган, докато Пенгезов бе председател на САС, Пенгезов каза: "Явно съм зависим" и каза, че здравото звено е гласувало срещу него. Пенгезов допълни, че не познава Ахмед Доган, не е изпълнявал негови поръчки, както и на Делян Пеевски. "Не съм изпълнявал на Делян Пеевски поръчки. Искал е нещо. И? Нищо!", заяви Пенгезов.

Той е категоричен, че ще се кандидатира отново. "В края на краищата съдиите искат аз да бъда председател. Аз съм единствената кандидатура. Парадоксът и смешното е, че другарите от ВСС не искат аз да бъда председател", каза Пенгезов, за когото обяснението, че той е единствена кандидатура е: "Страх ги е хората, защото там трябва дупе". След предявяване на обвинението иначе той каза, че не е бил търсен и дори е сигурен, че една година никой няма да го търси за нищо. Пенгезов каза, че жена му го издържа след като му отнели правото на труд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2014 в 22:54

Дори и да е прав (доказателства не е показал), то този човек (Веселин Пенгезов) никога повече не бива да се допуска до държавна служба.
Защото: Си траеше (за това което твърди) докато беше на поста си.
Защото: В момент когато трябва да се "вдъхва" "доверие" в системата. Той (Веселин Пенгезов) вади "кирливи ризи" в медиите вместо в съдЪ.
Защото: Личното му благоденствие явно е по важно от твърдението, че съдът е независим орган.
Не Ли?

26.06 2014 в 15:21

А на Доган кой му нарежда?? И защо е толкова недосегаем?! КОГА ще потърсим виновните за полжоението, в което се намира страната и ще поискаме те да бъдат съдени?!! ОСТАВКА завинаги на ДПС и БСП - КОГА!

26.06 2014 в 15:08

Комунделните свински черва край нямат->на дръвника и ситно накълцани!!!!
--------
- Лустрация -> никаква държавна и обществена власт за комунделите!
- Кастрация -> да неможе тази гнила семка да се множи!
- Стерилизация -> за да не може от 100г. червена кучка да се пръкват повече недоразумения като гърбавите.

26.06 2014 в 14:13

Страшна комбина, която показа как в действителност се случват нещата в държавата и прекомерната концентрация на власт в ръцете на един човек. Как може най-мразеният човек в държавата да продължава да е депутат, да владее не само ДАНС, но и прокуратура, съд, контролбни органи.... ДоганЧо да ги прибира в сараите и тази незаконна партия да бъде тотално отсвирена! ОСТАВКА!

26.06 2014 в 14:11

От цялата тази наелектрезирана ситуация трябва да отчетем и позитивното. Главните олигархо-мафиоти начело с доган сами започнаха да ни разкриват кирливите си ризи.Сега трябва силно да се надяваме никой да не гласува за тях.Нашите прогнили корумпирани депутати не ни позволиха да има референдум, затова ви призовавам всички да излезем и да гласуваме за РБ.

26.06 2014 в 13:52

Василев е трябвало да да се откъсне от хватката на Пеевски и майка му. Ако го беше направил по-рано нямаше банката да пострада. Не е трябвало да го оставя да му дължи толквоа пари (Пеевски). Ето както депутата изпозлва държавните институции и БНБ за да бутне ктб към пропастта.

26.06 2014 в 13:48

Това бе очевидно кой на кого и какво заповяда и как се разпределиха задачите в последствие. Държавата бе използвата като бухалка срещу една банка, а посланието май бе за всички - ние сме властта и си правим, каквото пожелаем. Трагично, вече сме като страва не от третия, а от четвъртия свят, после какви инвестиции, какъв прозрачен бизнес?!

26.06 2014 в 13:00

Нека да ги изкарат онези задкулисни интриганти които стоят зад Пеевски и го изпозлват за мръсните си игри. Разбира се че единият е Доган. Той от дълги години има общи бизнес отношения с Ирена Кръстева. Но с кого още Доган се е съюзил?

26.06 2014 в 12:54

Пеевски и Доган са се развилнени, както те си знаят и ако някой не ги спре, ще съсипят институциите и държавата ни !

26.06 2014 в 12:38

Доган нарежда на Пеевски, мнозина това си го мислеха. Реално Пеевски е един изпълнител и прави както кажат майка му и Дога, но освен тях трябва да има и други съучвасници в атаките срещу ктб и Василев. Кои са те и какво печелят от тази история?