Доган трябва да се върне на лидерския пост в ДПС, според бивш депутат

OFFNews 28 декември 2015 в 10:20 3599 10

Доган трябва да се върне на лидерския пост в ДПС, според бивш депутат

Ахмед Доган е реалният лидер на ДПС и той трябва да се върне на лидерския пост в партията. Това коментира пред bTV проф. Людмил Георгиев, който беше депутат от ДПС и член на партията до 2010-а година.

Според него няма друг, който да се справи със ситуацията в ДПС. Според него тримата съпредседатели, които застанаха начело на движението до националната конференция през април догодина – Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак, не биха се справили.

"Тези тримата младежи няма да се справят. Много са малки, крехки са”, каза Георгиев, според когото, всеки опит за създаване на паралелна на ДПС партия се е провалял. 

Необходимо е по най-бързия начин възстановяване на икономическите отношения с Русия и опит да се възстанови проектът „Южен поток”, каза още професорът.

Зад действията на Доган се крие неудовлетвореност от състоянието, в което се намира партията, която той е създал и ръководеше повече от 20 години. Това недоволство обикновено се персонализира в лицето на лидера, който е в момента – Лютви Местан. Той допусна сериозни политически и изборни грешки, поради което и резултатите на последните избори за ДПС бяха незадоволителни, коментира от своя страна проф. Димитър Иванов - преподавател по национална сигурност в Библиотекарския университет. 

"Очевидно Доган се връща в голямата политика, след като с един замах може да реши такъв важен въпрос със смяната на лидерството в може би най-дисциплинираната партия в България, значи той не е излизал от политиката. Дали ще съвпадне неформалното му лидерство с формалното, дали ще ги слее в едно – не зная", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!