Доган се появи в 4-минутно видео от сарая в Росенец (видео)

OFFNews 11 юли 2020 в 19:22 14605 5

Пресцентърът на ДПС публикува 4-минуто видео от Сарая в Росенец, в което почетният председател Ахмед Доган и председателят Мустафа Карадайъ са сред няколко десетки представители на ДПС.

"Рeшeниeтo нa пaртиятa бeшe дa нe хвърлямe кaмък, зaщoтo знaeхмe, чe и ниe щe ce изцaпaмe, и ниe щe ce oкaлямe. Oпитaхмe ce дa cтoим нa диcтaнция oт вcички тeзи, нямa дa им прaвя квaлификaция. Опитахме се да стоим на дистанция от всичко, което се случва в страната през последните два-три месеца. Войната на институциите доведоха до това, което видяхме вчера в София. Днес (протестиращите в парк “Росенец” - бел. ред) те целяха точно това", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на извънредно изявление в “Летните сараи” на почетния лидер Ахмед Доган. 

Карадайъ посочи плажа, на който преди няколко дни председателят на "Демократична България" Христо Иванов се опита да акостира с лодката си и обясни, че на протестиращите целта не е бил този плаж.

"Целта им беше агресия в частна собственост", подчерта председателят на ДПС.

Той обясни, че симпатизантите на ДПС, които също бяха в парк “Росенец”, са казали, че протестиращите са искали “Сараите”.

Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За съжаление, виждаме, че държавата липсва. Президентът не можа да разбере какво означава институцията “президент” и води лични и персонални битки и не можа да разбере какво означава институцията му. Това, което се случи днес – да се смесват различни потоци, го направи изпълнителната власт, жандармерията, кметът на общината, който е зам.-председател на ГЕРБ. За нас това означава, че ГЕРБ го направи. Те търсеха провокация, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване, добави Карадайъ. 

"Но ние ще имаме възможност и по други поводи и начини да говорим. Аз искам още веднъж да ви се поклоня и да ви благодаря", каза той на групата хора, събрани в двора на сарая.

Последва ръкопляскане от страна на симпатизантите на ДПС, както и от почетния лидер на политическата група Ахмед Доган.

Карадайъ се обърна към Доган: "Г-н председател, не Ви виждаме често последните седем-осем години."

Започна бурно скандиране "ДПС, ДПС, ДПС..." от страна на симпатизантите, след което отново ръкопляскане.

"Изключително много се гордея с вас", заяви Доган. "За сетен път установявам, че много ви обичам - дълбок поклон", добави той. 

Тази агресия беше символна и против ДПС, защото Ахмед Доган е символът и лидерът на ДПС, подчерта Карадайъ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9006

5

Соня

13.07 2020 в 15:18

С две думи: Внимавайте! Ще правя каквото си искам, ще свалям демократично избрани правителства, ще строя зимни и летни сараи, есенни и пролетни даже; ще купувам лодки, яхти, ТЕЦ-ове, че и летящи чинии, стига да поискам. Аз съм субектът на властта. Аз разпределям порциите. Дори без власт, пак съм субектът на властта. Защото освен явна има и сива, задкулисна власт. Това е моята територия. Тук аз съм Царят и затова съм
Недосегаем. Извън и над закона...........Това е Доган!

6109

4

Azarael

12.07 2020 в 10:04

Докато още мърси земята върху която ходи тази утрепка,
България никога няма да излезе от тресавището в което се
намира вече 30 години !!!

23293

3

Стефан

12.07 2020 в 03:17

Да, остарял е. Май вече не фела.

12435

2

Jinx

11.07 2020 в 23:56

Доган е ходещо въплъщение на определението национален предател

10372

1

elbarbudo

11.07 2020 в 22:10

сцз за теб!