Доган няма да е председател на ДПС, но всички искат него

ОFFNews 24 март 2016 в 12:18 2345 0

Когато Ахмед Доган и Делян Пеевски сами преценят, тогава евентуално ще стане ясно, че забраната да посещават Турция е спекулация.

Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на ДПС Четин Казак, след като се върна от посещение в Турция. Миналия месец турски медии съобщиха, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски имат забрана за влизане в южната ни съседка, след това такава информация се появи и за други членове на партията.

Казак отказа да коментира решението на Пеевски да се оттегли от българския бизнес и не пожела да каже дали е възможно той да напусне партията.

Според Казак списъкът на членове на ДПС, които също имат такава забрана, е "абсолютно фалшив" и самото преминаване на делегацията на ДПС в Турция го е показало. "Ние целяхме категорично да опровергаем тези спекулации и клевети”, заяви още той.

По думите му списъкът е бил разпространен от "среди, които имат интерес да всяват колебание и съмнение в избирателите на ДПС за тенденциозно отношение от страна на официалната власт в Турция спрямо партията". 

Той коментира, че в Турция се е видял само с представители на турската опозиция. "Съвсем скоро и управляващата в Турция политическа сила ще осъзнае, че някой ги подвежда и ще възстановят добрият диалог с ДПС", слята обаче депутатът.

По повод предстоящият избор на нов председател на ДПС, Казак каза: "Нашите членове и симпатизанти препотвърждават своята убеденост, че единственият незаменим лидер на нашата партия е основателят ѝ - доктор Ахмед Доган. Всички структури застават зад него и очакват той да продължи да бъде плътно с нас, за да продължим своя път като трета политическа сила".

"Аз мисля, че той ясно да се разбере, че в оперативната политика не желае да се връща, но от друга страна няма да остане безучастен съзерцател", каза Казак по адрес на Доган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!