''Днес е чудесен ден за македонска сватба: булката е Русия, а зестрата е в копейки''

Ружа Райчева 24 юни 2022 в 11:35 7033 5

Искрен Митев

Снимка Асен Тонев/БТА

Искрен Митев

Днес е чудесен ден за македонска сватба - булката е Русия, а зестрата е в копейки, заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев по време на днешната дискусия за приемането на т.нар. френско предложение за вдигане на българското вето за започване на преговори за членство на Северна Македония. 

Митев се изказа след като лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че Македония е българска:

"Престъпно е да се говори, че френското предложение е добра сделка. Хора, ние с Македония сделка не можем да правим. Когато сме правили сделки с тях, всеки път сме завършвали с национална катастрофа. Македония е България!"

Снимка: БТА

След думите му депутатите от "Възраждане" и голяма група техни привърженици на балкона в пленарната зала извадиха листове с надписи "Македония е България" и "ГЕРБ, ДПС, ПП И ДБ са национални предатели". Последва цветущото изказване на Митев.

Снимка: БТА

Костадинов му отговори иронично: "Да, ще има една хубава, европейска и либерална сватба!"

Искрен Митев и Костадин Костадинов не влизат в противоборство за пръв път. Преди около месец между двамата се стигна до лек физически сблъсък в пленарната зала. Вчера пък Митев обяви, че ДПС и "Възраждане" са се ръкували на антиправителствения протест в сряда, когато се гласуваше вота на недоверие към кабинета "Петков". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

24.06 2022 в 17:10

Браво на Искрен :–))))))))))
Копейкин газ пик@е!

645

4

wakeup

24.06 2022 в 14:40

На Копейкин явно му намаляват руската субсидия а Гунчева е надушила и дезертира та той днес в парламента бе красноречив за двама. Радев не се обажда никакъв - странно - и на него дажбата май ще му редуцират Лошо работа.

2994

3

Гражданин

24.06 2022 в 13:09

България се продава само от ония, които пренебрегват добросъседството, за да защитават фалшиви сталински учебници по история.

2994

1

Гражданин

24.06 2022 в 11:57

И тоя от подмяната ниже същите простотии като шефа си. Нищо чудно. От същия кол и въже са ги събирали. Русия не е булката. Русия е сватята. Вън тия некадърници и кухи политици!