Деветима от ГЕРБ-Плевен пишат до Борисов: Областният координатор съглашателства с БСП и ВМРО

OFFNews 03 юни 2020 в 21:13 5267 0

Общинското ръководство на ГЕРБ-Плевен излезе с отворено писмо до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, в което излагат редица проблеми с областния координатор на партията Мирослав Петров и го обвиняват в съглашение с БСП и ВМРО, съобщи сайта plevenpress.com.

От писмото, подписано от 9 членове на партията, става ясно, че от назначаването на областния координатор нещата вървят от зле към по-зле и че премиерът е в заблуда. 

"След местните избори през 2019 г. общинските съветници от ГЕРБ под бруталния натиск на областния координатор започват да губят качеството си на източник на политики, кореспондиращи с принципите на партията. Задкулисието в партията достигна своя връх. Всички решения на областния координатор относно местната структура и поведението в Общинския съвет се взимат на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града", пишат от плевенската структура.

Посочват се и редица примери. През март в съглашение със своите приятели от БСП и ВМРО Мирослав Петров направил опит за смяна на председателя на ОС от ГЕРБ в полза на избор на председател от БСП. "За наша радост опитът се провали, но само защото двамата претенденти са несравними величини и на повторното гласуване колегите от повечето групи в Общинския съвет проявиха здрав разум", се казва в документа.

Координаторът си позволявал да говори от името на премиера и да притиска общинските съветници за консолидация с БСП срещу десния кмет на Плевен като отговор на жеста на кандидата за кмет на Плевен от БСП, който декларирал подкрепа за кандидата на ГЕРБ за втория тур (което реално не се случило).

Областният координатор оказвал постоянен натиск върху общинските съветници да не изразяват мнения и да вземат решения, които не са в угода на БСП, независимо от обществения интерес.

Петров настройвал кметовете на малките населени места, издигнати от ГЕРБ и спечелили местните избори, срещу общинските съветници и общинското ръководство.

Оказвал натиск и върху общинските съветници и общинското ръководство да не участват в листата на ГЕРБ за парламентарните избори през 2021 г., защото виждал в тяхно лице заплаха.

Освен това спрели всички партийни инициативи, защото Петров не можел да организира хора, а благовидният претекст е „липса на средства“.

"За всички решения на г-н Петров ние научаваме от местните партийни централи на БСП и ВМРО, включително и за предстоящ удар по общинското ръководство и общинските съветници, които не играят по неговата свирка", посочват още недоволните.

Непрекъснато се уронвала честта и достойнството на общинското ръководство и общинските съветници, които, както се оказва, последни научават за намеренията на г-н Петров спрямо тях", казват недоволните.

Резултатът от провиненията на Мирослав Петров било загуба на доверието от страна на младите, образованите, интелигенцията в града, "което не може да не ни притеснява".

"Последната заплаха на г-н Мирослав Петров е, че на пресконференция ще свали доверието си от нас. Въпросът е с какво самочувствие човек, дошъл преди две години в организация, която други са градили с толкова труд и упорство от създаването й, човек, който руши, а не съгражда, се осмелява да прави такива изказвания. Не той от нас, а ние сваляме доверието си от него, доверие, което той така и не можа да заслужи", пише в писмото до Борисов.

Деветимата призовават Бойко Борисов да не се доверява на едностранчивата и изкривена информация, която Петров предава в централата на ГЕРБ, а да изслушате доводите на недоволните, които били споделени още преди местните избори и се потвърдиха след тях - че Петров не е в състояние да оглавява структура”.

Малко по-късно се разбра, че областното ръководство на партията ще даде пресконференция утре. 

“Областното ръководство на ГЕРБ-Плевен ще проведе работно съвещание с представител на Изпълнителната комисия на партията на 4 юни 2020 г. от 18 часа в централата на ГЕРБ в сградата на библиотека „Христо Смирненски” Плевен", обявиха още недоволните от областния координатор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови