Десислава Радева се срещна с организаторите на "София прайд"

OFFNews 30 юни 2017 в 17:13 11316 15

Съпругата на президента Румен Радев, Десислава Радева, се срещна с представители на Организационния комитет на „София Прайд“.

За срещата съобщиха от организацията, като посочиха, че са обсъдили с Радева целите на гей парада. 

Повод за срещата стана пост, който Радева публикува на страницата си във Фейсбук след парада, в който тя отправи критики към участниците в шествие и ги посъветва следващият път да раздават информационни листовки за превенция на СПИН.

"Уважавам Ви, но не преигравайте, моля! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер, например. Колкото многодетните майки. Колкото хетеро-ориентираните хора дори. (Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!). Ако истински желаете да бъдете полезни в обществото, следващият път, освен розови помпони на барабаните си, направете информационни листовки за превенция от ХИВ/СПИН, за рисковите групи, за статистиката в страната и света. Просто давам идея, за да е по-смислено за всички, някак", написа тя тогава, а под поста ѝ се разрази голяма дискусия.

"Примери от дейността на ЛГБТИ организациите, които са част от Организационния комитет на "София Прайд", станаха повод да се направи извода, че пилотно въведените добри практики не водят до мащабна промяна в нагласите заради липсата на подкрепа от страна на институциите", обявиха след срещата си с Радева организаторите на гей парада.

"По време на срещата представихме на г-жа Радева всички аспекти на законодателната рамка, които пораждат неравно третиране на ЛГБТИ хората в България. Акцент в срещата бяха и целите на "София Прайд" и на ЛГБТИ движението у нас", допълниха те. 

Организаторите на гей парада са представили на първата дама и информация за оттеглянето на Глобалния фонд за борба с ХИВ/СПИН от България и за състоянието на системата за превенция в момента.

На срещата двете страни са се разбрали да си съдействат за ефективен диалог между институциите, който да доведе до преодоляването на стигмата на ЛГБТИ хората у нас. 

Организаторите на гей парада подчертават кратко, че срещата е протекла в приятелска атмосфера. 

Десислава Радева до момента не е коментирала срещата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

15

Стефан

01.07 2017 в 03:35

Моето мнение за г-жа Радева е да кажем различно, и няма да го оповестявам без крайна нужда. Сам съм военно задължен, и значи е мое задължение да пазя достойнството на старшите си началници. Прочее, този е първият от 90-та насам, към когото изпитвам такова усещане. Не само заради пагоните му.

63994

14

Red or Dead

01.07 2017 в 02:38

За "рефлекса“ си ПРАВ, НО само донякъде!
Аз НАИСТИНА харесвам г-жа Радева и като жена и като излъчване, като себеизразяване ако щеш, естествено съм и малко пристрастен защото не съм крил никога дълбоката ми симпатия към Генерал Радев, все неща от които не се срамувам да кажа, че ги изпитвам и мисля!Това е моето светоусещане, аз не мога и НЕ ИСКАМ да го променям, в същото време приемам ПРАВОТО на всеки друг човек да има РАЗЛИЧНО от моето мнение, стига да може да го изрази по културен и цивилизован начин......ТОЛКОЗ!

23293

13

Стефан

01.07 2017 в 02:19

Не съм използвал термина "гениално", това е твърде силно твърдение.
А виж твоето действие прилича на "рефлекс", не на "мнение". Това също са силно различни понятия.

63994

12

Red or Dead

01.07 2017 в 02:13

“““““......Но когато е направил нещо хубаво .........““““““
Ми Стефане, ПАК повтарям, ТОВА си е твое мнение което аз приемам, НО не мисля КАТО теб(нали може;)
Нито е актуално, а още повече “гениално“.......
Апропо, АЗ НЯМА да ти “тресна“ -10 защото съм готов да приема, че всеки човек ИМА право да мисли по РАЗЛИЧЕН начин от мен......

23293

11

Стефан

01.07 2017 в 01:59

Ъхъ.
Сега пък аз ви треснах по десет минуса, защото хем не сте способни да измислите толкова хубава епитафия, хем се гордеете с това, че някой ви е надминал.
Човекът обикновенно говори глупости - затова го и отнася. Но когато е направил нещо хубаво - това трябва да се признае. А то иначе непризнаващия си плюе на челото.

63994

10

Red or Dead

01.07 2017 в 01:47

““““......Аз лично му ги слагам, дори когато съм съгласен с коментара му. "Или си с нас, или си против нас!" Средно положение няма.“““““““

ХАХАХАААА.....всичко това съм го събрал в - “ПО ДЕФОЛТ“...... явно Стефан не е запознат с........'чесновата' сага .......
Най-големият майтап е, че веднъж се изтърва и се логна с 'миризливия' акунт, та някъде поне 10 дни изчезнаха чудодейно поне.......5 акаунта ХАХАХААААА.......ама хич не му е лесно, може ли да си представиш каква мъка е всеки път да внимаваш с кой ник ще се логнеш.....МЪКААААА.......ам он си знае, на каквото си постелиш, на това ще легнеш...

63994

7

Red or Dead

01.07 2017 в 01:22

Аз МУ “треснах - 10“ СЕГА!!! ......ПО ДЕФОЛТ;)
Апропо, НЯМАМ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА МУ СЕ ИЗВИНЯ, еле пък “веднага“, просто ИЗОБЩО не споделям твоето мнение, нямаш нищо против предполагам, че имам ПРАВО да имам РАЗЛИЧНО мнение от твоето, и относно г-жа Радева и относно чеснока;)

23293

6

Стефан

01.07 2017 в 00:48

Е кой тресна -10 на Ал Кин, и ЗАЩО?
Да му се извини веднага, и публично!
Толкова хубава епитафия рядко има и в нарочните сборници.