Депутатската визита в Сирия се отлага. Ташева от "Атака" отива сама

Нели Чолашка 26 ноември 2013 в 14:16 3218 8

Волен Сидеров в парламента. Снимка БГНЕС
Волен Сидеров в парламента. Снимка БГНЕС

 

Планираното посещение в Сирия на депутати от групата за приятелство със Сирия се отлага от съображения за сигурност, обяви председателят на групата Страхил Ангелов от БСП.

Той предупреди още в петък, че най-вероятно планираната визита от 7 до 10 декември ще бъде отменена.

Депутатите бяха поканени да пътуват заедно с Хасковската търговско-промишлена палата, чиито представители отиват на бизнес посещение в арабската държава.

Още преди да пристигне в парламента официалната покана обаче лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, че се готви такова посещение и негови депутати ще пътуват до Сирия.

В депутатската група за приятелство със Сирия членуват трима националисти - Илиян Тодоров, Гален Монев и Магдалена Ташева.

Изказването на Сидеров застрашава сигурността на делегацията, обяви Страхил Ангелов.

Той се е надявал в Сирия да договори сътрудничество с властите там при установяване самоличността на сирийци без документи.

От "Атака" обявиха, че Ташева все пак ще пътува до Сирия, което си организира сама през сирийското посолство. Тя ще води със себе си и екип на телевизия "Алфа".

Магдалена Ташева стана известна с предаванията си по телевизията на "Атака", в което нарече сирийците главорези и канибали. 

Групата за приятелство със Сирия вероятно ще посети страната след конференцията "Женева 2", насрочена за 22 януари 2014г., на която ще започнат преговорите за прекратяване на гражданския конфликт в Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews