Депутатите почетоха с минута мълчание жертвите от Брюксел

ОFFNews 23 март 2016 в 11:16 1549 0

В началото на днешното си пленарно заседание депутатите почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атентати в Брюксел.

"Всички депутати от 43-то Народно събрание остро осъждаме терористичните атентати в Брюксел и заставаме рамо до рамо със своите белгийски приятели и народа на Белгия", заяви в началото на пленарното заседание заместник-председателят на Народното събрание Кирил Цочев, който замества Цецка Цачева в отсъствието ѝ.

Той определи атаките като проява на мерзост, омраза и насилие към мирните граждани на Европа и света.

"Терористичната атака вчера в сърцето на Европа – белгийската столица Брюксел, е поредният акт срещу свободата и мира, няма оправдание за подобно чудовищно насилие спрямо невинни граждани. Това, което се случва, е несъвместимо с ценностите на съвременна Европа, един от символите на която е белгийската столица", посочи той.

Цочев изрази увереността на депутатите, че организаторите на атентатите ще бъдат заловени и наказани с най-голямата тежест на закона.

"Европа трябва да намери най-добрия начин, за да защити своите извоювани свободи и ще остане стълб на нашата цивилизация, ценности, морал и култура", посочи Кирил Цочев.

Депутатите изразиха съболезнованията си към близките на жертвите, както и надеждата си за бързо възстановяване на пострадалите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!