Депутатите от АБВ не знаели, че Първанов бил против заема

Ивайло Анев 27 февруари 2015 в 09:01 2167 1

Снимка БГНЕС

Лидерът на АБВ Георги Първанов

Депутатите от парламентарната група на АБВ не подозирали, че подкрепяйки новият заем в размер на 16 милиарда лева, действат в противовес с мнението на лидера си Георги Първанов.

Това заяви народният представител и секретар на ПГ на АБВ Иван Иванов.

При гласуването на заема в сряда депутатите от АБВ в последния момент промениха мнението си и решиха да подкрепят ратификацията, въпреки че ден по-рано основателят и лидер на партията Георги Първанов съобщи на пресконференция, че движението ще гласува „против“.

В резултат на това решение вчера Първанов заяви, че ще подаде оставка от председателското място в партията.

Вчера в парламента депутатите се оправдаха с това, че комуникациите не били добри и не могли да се свържат по телефона с лидера си.

По думите на Иван Иванов уважението към Първанов в редиците на партията е огромно и ще остане такова.

"Вносителят на предложението за дълга обеща от трибуната да коригира кредита с 2 милиарда лева", коментира Иванов. Той обаче отказа да отговори на въпрос дали вярва на финансовия министър Владислав Горанов. "Той е довереник на Народното събрание. Ние ако не си вярваме в коалицията, защо сме коалиция", попита депутатът от АБВ.

"Георги Първанов има мисия в българската политика и има време, за да я реализира", каза още Иванов на въпрос за оставката на лидера на АБВ. Депутатът сподели още, че се почувствал зле, когато Първанов обявил, че подава оставка. Двамата говорили по темата в продължение на 3 часа.

Първанов посочил, че няма как да не подаде оставка и се мотивирал, че в противен случай няма какво да обясни на жената в магазина, например. Иванов категорично заяви, че доверието на парламентарната група на АБВ към бившия държавен глава остава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews