Quantcast

Депутати от "Атака" и ГЕРБ осуетиха изслушване на Орешарски за бежанците

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2013 в 10:08 2348 4

Депутати. Снимка: БГНЕС
Депутати. Снимка: БГНЕС

 

Отсъствието на 9-има депутати от "Атака" и 11 от ГЕРБ осуети изслушването на премиера Пламен Орешарски и вътрешния министър Цветлин Йовчев по темата за бежанците.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов поиска изслушването да е първа точка в дневния ред на Народното събрание в четвъртък.

Депутатите гласуваха два пъти и втория път гласовете "за" бяха 100 - 86 от ГЕРБ и 14 от "Атака". 105-имата депутати от БСП и ДПС гласуваха "против".

Изслушването бе осуетено, тъй като от пленарната зала по традиция отсъства депутатът от ДПС Делян Пеевски, а от началото на седмицата - и колегата му Христо Бисеров, чието оттегляне трябва да бъде потвърдено днес от НС.

Мотивите на БСП срещу това изслушване бяха, че днес по обед престои блиц контрол, на който ще бъдат изслушани премиера и вицепремиера Йовчев. 

"Няма съмнение, че основните въпроси към министър-председателя и вицепремиера ще бъдат по отношение на бежанския поток. На заседание на вътрешната комисия е предвидена точка за изслушване на министъра на вътрешните работи по тези въпроси. Моля да се съобразите с натовареността на програмата и да се възползвате от блиц контрола”, обясни Атанас Мерджанов от левицата.

„След като се очаква днес да се приеме план в Министерски съвет, какво по-хубаво Народното събрание да бъде запознато с цялата тази информация? Рушите крехкото доверие между парламентарните групи”, контрира Цецка Цачева от ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2013 в 14:58

+108

06.11 2013 в 11:15

Добре де, Оффнюз, защо не спрете един път завинаги с подвеждащите заглавия?!
Като прочете заглавието човек си мисли, че БСП и ДПС са били "за" изслушването, а Атака и ГЕРБ "против". Четейки дописката се оказва точно обратното - че Атака и ГЕРБ са "за" изслушването, а БСП и ДПС "против"...

06.11 2013 в 10:33

Значи тия двамата от ДПС не се броят за депутати, нали? Подигравка с всички българи, това са депутатите от ДПС. Срам и позор за всички техни поддръжници и любовници, като платените писачи по форумите.

06.11 2013 в 10:33

Докато се ослушват и намъдруват в Парламента,тълпите през границите ни се множат.Дори европей-
ците признават,че няма "благодарност"от веднъж допуснатите до населените им места,т.н.имигранти.
С годините те просто се разрастват и предявяват все повече искания пред Правителствата им...
Единственият цивилизован и конституционен начин е да не бъдат допускани през границите ни и
настанявани на държавна хранилка...Изключения,като сирийски самотни майки с деца и християн-
ско вероизповедание,само потвърждават правилото.