Депутати от "Атака" и ГЕРБ осуетиха изслушване на Орешарски за бежанците

OFFNews 06 ноември 2013 в 10:08 2919 4

Депутати. Снимка: БГНЕС
Депутати. Снимка: БГНЕС

 

Отсъствието на 9-има депутати от "Атака" и 11 от ГЕРБ осуети изслушването на премиера Пламен Орешарски и вътрешния министър Цветлин Йовчев по темата за бежанците.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов поиска изслушването да е първа точка в дневния ред на Народното събрание в четвъртък.

Депутатите гласуваха два пъти и втория път гласовете "за" бяха 100 - 86 от ГЕРБ и 14 от "Атака". 105-имата депутати от БСП и ДПС гласуваха "против".

Изслушването бе осуетено, тъй като от пленарната зала по традиция отсъства депутатът от ДПС Делян Пеевски, а от началото на седмицата - и колегата му Христо Бисеров, чието оттегляне трябва да бъде потвърдено днес от НС.

Мотивите на БСП срещу това изслушване бяха, че днес по обед престои блиц контрол, на който ще бъдат изслушани премиера и вицепремиера Йовчев. 

"Няма съмнение, че основните въпроси към министър-председателя и вицепремиера ще бъдат по отношение на бежанския поток. На заседание на вътрешната комисия е предвидена точка за изслушване на министъра на вътрешните работи по тези въпроси. Моля да се съобразите с натовареността на програмата и да се възползвате от блиц контрола”, обясни Атанас Мерджанов от левицата.

„След като се очаква днес да се приеме план в Министерски съвет, какво по-хубаво Народното събрание да бъде запознато с цялата тази информация? Рушите крехкото доверие между парламентарните групи”, контрира Цецка Цачева от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!