Йовчев: България има късмет с премиер като Орешарски

OFFNews 05 ноември 2013 в 14:57 4006 19

Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС
Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС

 

България, в един такъв труден момент, има късмет, че има за министър-председател Пламен Орешарски.

Това коментира пред журналисти вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев. 

Той коментира версията на журналиста Веселин Желев, който в блога си написа, че ГЕРБ и ДПС обмислят да свалят правителството, като съставят нов кабинет в рамките на този парламент, като начело на новото правителство ще бъде Йовчев.

"Единственият политически ангажимент, който съм поел, е към министър-председателя Пламен Орешарски, смятам да го изпълня до край, и не смятам да поемам други ангажименти", коментира пред "Фокус" вицепремиерът. 

"Наистина не знам как да коментирам това. Някаква интрига е тръгнала от днес, на която въобще не знам дали си заслужава да и се обръща внимание", каза още Цветлин Йовчев.

По думите му - това са "недоброжелателни интриги". 

Светкавичен отговор дойде и от лидерите на ГЕРБ и ДПС часове след публикацията в блога на Веселин Желев

Администраторите на страницата на Бойко Борисов във Фейсбук написаха, че  ГЕРБ е единствената партия, която може да управлява без ДПС и без БСП.

"Твърденията за общи действия между ГЕРБ и ДПС, са поредните лъжи и измислици. Такива разговори не се водят, а целта на подобни инсинуации е да разколебаят обществото, което настоява за оставката на Тройната коалиция на БСП, ДПС и "Атака". Тяхната връзка е толкова силна и споена, че никой не би си помислил да води подобни преговори от тяхна страна, а и поведението на Йордан Цонев и заведеното от мен дело, изключват възможността за каквито и да е било разговори. Коалиция пък между БСП и ГЕРБ е само във фантазиите на някои деятели в БСП", пише Борисов.

Тезата беше отхвърлена и от Лютви Местан в Брюксел. Местан добави, че между ДПС и ГЕРБ сега има дълбоки политически и ценностни различия.

"Каквото и да е друго мнозинство в това Народно събрание е политически абсурдно", каза Местан, цитиран от БНР. Лидерът на ДПС заяви още: "ГЕРБ нанесе много тежки рани на демократичния механизъм на страната, които трябва да бъдат излекувани. Това може да стане единствено, когато тази партия ГЕРБ не получи шанс за реванш. Смятаме, че кабинетът „Орешарски” трябва да получи своя шанс достатъчно време, за да реализира програмата си. Стоим зад Пламен Орешарски и зад програмата на кабинета „Орешарски”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!