Депутат към вицепремиер: Ще излезете дребен мошеник

OFFNews 02 декември 2022 в 09:59 2721 2

Цончо Ганев

Снимка БГНЕС/архив

Цончо Ганев говори от трибуната в пленарната зала

Депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев атакува вицепремиера Атанас Пеканов заради анализ за въвеждането на еврото по време на парламентарния контрол днес. 

Ганев поиска да получи доклад по темата, който според него трябва да е направен от работната група от експерти, оглавяване от Пеканов.

Преди месец от "Възраждане" заявиха, че разполагат с доклад на Българската народна банка, според който България не е готова за влизане в еврозоната. 

Българската народна банка не е изготвяла Анализ за ефектите от въвеждането на еврото, който да е одобрен от Управителния съвет и да бъде официално входиран в Народното събрание, отговори тогава БНБ. Обсъжданите текстове - предоставени с цел прозрачност и избягване на спекулации по темата - са работни версии, изготвени от експерти на БНБ като част от дейността на работна група "Макроикономически анализи и публични финанси" към Координационния съвет за подготовка на Република България за членство в еврозоната. БНБ е фокусирана върху изпълнението на задачите, свързани с мандата на централната банка и решението на Народното събрание от 27 октомври 2022 г. за ускоряване на процеса на подготовка за въвеждане на еврото в България с целева дата 1 януари 2024 г., увериха през ноември от БНБ. 

Днес Ганев отново поиска от Пеканов НС да получи доклад, като го обвини в лъжа, че такъв не е изготвен. 

Вицепремиерът повтори обясненията, че през октомври депутатите са възложили на Координационния съвет да ускори работата по необходимите действия приемането ни в Еврозоната. Анализът не е задължителен, за да въведе България еврото, затова работата по него е спряна, стана ясно от думите на Пеканов. 

Вие, когато си отидете, ще стане ясно, че има такъв работен анализ, на него има дата кога е изготвен, и ще излезете дребен мошеник, заяви в коментар на отговора Ганев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

02.12 2022 в 10:27

Депутатът Цончо е физкултурник, образован и дипломиран в съответното физкултурническо училище! Нямам идея какви са познанията му по приложна физкултура, но съм убеден, че дори и когато си наплеска обилно кратуната с гел, не му се получава да е Народен Трибун (ал)!?