Денков отива в Атина на среща с лидерите на Западните Балкани, Шарл Мишел и Фон дер Лайен

Очаква се на вечерята да присъства и украинският президент Володимир Зеленски

OFFNews 21 август 2023 в 11:55 1108 0

Николай Денков

Снимка БГНЕС/Архив

Николай Денков

Министър-председателят Николай Денков заминава днес за Атина, където ще бъде на еднодневно работно посещение, съобщиха от правителствения пресцентър.

Денков ще присъства на вечеря, давана от гръцкия му колега Кириакос Мицотакис, на която ще се обсъжда европейското бъдеще на страните от Западните Балкани.

Във вечерята ще участват президентът на Черна Гора Яков Милатович, президентът на Сърбия Александър Вучич, министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, министър-председателят на Косово Албин Курти, председателят на Съвета на министрите на Босна и Херцоговина Боряна Кристо, министър-председателят на Румъния Йон-Марчел Чолаку, министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Молдова Мая Санду, както и президентът на Европейския съвет Шарл Мишел и президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

В рамките на посещението министър-председателят Денков ще проведе и редица двустранни срещи.

Днес и украинският президент Володимир Зеленски пристига в южната ни съседка, където ще се срещне с лидерите на Западните Балкани. Властите в Атина нито потвърждават, нито отричат новината заради съображения за сигурност, но се очаква Зеленски да участва в официалната вечеря на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис с лидерите на страните от Западните Балкани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки