Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Деница Златева: Не съм упражнявала политически чадър върху екипа на европредседателството

OFFNews 24 юли 2017 в 16:31 3983 0

"Върху мен не е упражняван политически натиск и не съм упражнявала „политически чадър“ върху нито един член на екипите по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС".

Това заяви служебният министър на европредседателството Деница Златева, която е освободила от финансова отговорност Мирослав Боршош и която днес се отчете пред Анкетната парламентарна комисия, създадена след скандала с НДК. Самият Боршош не отиде, като написа във Фейсбук, че се съмнява в работата на тази комисия и не мисли да отиде на изслушването. 

Златева добави, че служебното правителство е имало политика на приемственост по отношение на подготовката на страната ни за председателството. 

"От самото начало на мандата на служебното правителство, това беше обща воля на президента и министрите, заявихме, че ще гарантираме приемственост на екипите на етап, в който сме наблюдавали изключително голямо закъснение в някои от дейностите за подготовка, не можем да си позволим да създаваме допълнителни сътресения в системата и да сменяме хора, които оперативно се занимават с подготовката на Председателството“, обясни тя.

Деница Златева обаче добави, че това е бил единственият аргумент, с който директорът на НДК не е бил сменен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!