Боршош се усъмни в парламента, отказа да ходи на разпит за НДК

OFFNews 24 юли 2017 в 14:20 5674 4

Бившият директор на НДК Мирослав Боршош отказа да ходи на разпит днес в специално създадената по скандала с НДК парламентарна комисия. Заседанието на комисията е днес, то е поредното и на него се изслушват отговорните за НДК настоящи и бивши министри. Днес беше ред на Боршош, но той отказа да ходи да го разпитват заради съмнението си в комисията и в нейните членове, но с порт във Фейсбук. 

Ето какво гласи той

Днес трябваше да взема участие в заседанието на Временната комисия в НС, свикана за установяване на факти и обстоятелства за разходване на средства, представени целево на НДК за подготовката за българското 

председателство на Съвета на ЕС, пред която прецених да не се явя поради следните факти:

- Заседанието трябваше да се състои утре, но беше преместено за днес, за да може докладът от работата на комисията да бъде готов на следващия ден- 25.07 вторник - което е невъзможно и несериозно заради обема от информация и документи;

- Някои от членовете на комисията си позволиха преднамерени и крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията;

- Комисията започна своята работа на 6 юли, проведе само четири заседания в рамките на 21 дни по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни.

В този смисъл, имам основателни съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове. В периода, в който комисията заседаваше, настъпиха съществени промени в обстоятелствата -прокуратурата повдигна обвинение.

Всички факти и твърдения вече ще се изясняват в съда и затова допускам, че явяването ми пред комисията може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината. Въпреки това от уважение към българските институции и в частност българския парламент предоставям писмено своите аргументи по разискваните в комисията въпроси.

Вярвам, че моето изложение, ведно с прикрепените към него документи, ще бъдат подробно и безпристрастно разгледани дори и от онези, които вече изразиха мнението си.

Постът му е придружен със снимка на парламента.

По правилник на парламента всички са задължени по закон да се явяват в анкетните комисии, когато бъдат призовани. За неспазване на правилника обаче, санкции няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

3

рамбо

24.07 2017 в 19:22

Така го е посъветвала социоложката. Тя се грижи за неговия социологически рейтинг

8019

2

Чичо

24.07 2017 в 17:00

Този кой по ред нагъл тип, който се надява че ще му се размине, е?
Че нещо им загубих сметката. Ама доста са, май!
 
X

Подкастът на OFFNews