Ден 71: Сливи за Цвета Караянчева

Последна промяна на 17 септември 2020 в 20:05 7233 1

Снимка OFFNews

Сливи и балони с вода полетяха към бившия Партиен дом в който вече се помещава парламента, на днешния протест. Протестът за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, започна с прожекции на стената на сградата, като главен герой днес бе председателят на парламента Цвета Караянчева, заради вчерашния инцидент при който насила бяха изхвърлени от парламента майките от „Системата ни убива“. 

Майки от общността "Системата ни убива" обстреляха централния вход на парламента със сини сливи като препратка към нецензурно изказване по адрес на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, приписвано на премиера Бойко Борисов. Балоните с вода бяха за НСО, чиито служители извлачиха жените насила от сградата на парламента.

Капаци за тоалетни чинии, които символизират вчерашното отношение към детето, на което не позволиха да отиде до тоалетната в сградата бяха оставени на стълбите на парламента.

След това полетяха яйца и домати към парламента.

Предварително искаме да се извиним за размера на яйцата, на Борисов са по-малки, каза адвокат Николай Хаджигенов. 

Според репортера ни, на протеста има около 400 души към 20:50 ч.

21:00 „И глухите на края на континента чуха, че искаме оставка, само един човек с голямо шкембе не чува. Ние от Триото поемаме ангажимента, че когато изчистите сградата от боклука вътре, ние ще я изчистим отвън“, каза Арман Бабикян. След това прочете част от 29-те "неудобни въпроси"на евродепутите и ги остави на стълбите на Партийния дом. "Очевидно и тулупите в ЕП задават същите въпроси като нас", каза той. Според него 29-те въпроса удивително приличат на това, което се крещи на площада вече 71 дни, а това е - "Мутри вън".

21:20 „Упорити сме, така ще бъдем, докато не постигнем целите. Тази сграда е твърде голяма за Народно събрание, по-добре да я върнем на старото място, а тук да направим нов Централен софийски затвор и да звъним с клаксони и да махаме на тези, които ни гледат през решетките“, каза професор Велислав Минеков.
„Това е бунт, това е въстание, няма място за естетика тук. Да попитам къде беше естетиката, когато българи биха българи? Къде беше естетиката, когато вчера биха майки на деца с увреждания“ коментира Минеков въпроси на водещата Цветанка Ризова.

След това протестиращите изслушаха химна, шествието тръгна към Орлов мост и към 21:40 блокира движението там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4345

1

Име на профила

18.09 2020 в 01:17

Платените и/или системните са6кавас, гоуем и сие - никога вече не се чуват опорни точки за теми извън комуниста Радев.

От чисто любопитство - само за него ли плащат или са свършили парите за повече постове за опозиция, та пестите?

Макя ви предателска... Всичко се връща в тоя живот. Кога с полиция, кога с рак.