Демократична България: Всички бг депутати в Брюксел да гласуват за Лаура Кьовеши

Последна промяна на 07 февруари 2019 в 11:22 5766 3

Всички български евродепутати да гласуват за и г-жа Лаура Кьовеши за Европейски главен прокурор. 

Това призовават от Демократична България. В официална позиция на дясното обединение се казва:

Общата Европейска прокуратура е една от най-важните стъпки към Единна Европа и налагане на общ стандарт за правосъдие и преследване на корупцията и измамите с Европейски фондове.

Новият Европейски главен прокурор ще има широки преки правомощия за преследване на корупцията, измамите с Еврофондове и трансграничните измами с ДДС. 

Стартът на Европейската прокуратура е ключова крачка към постигане на основната заявена цел на “Демократична България” в политиката по кохезия и управление на Европейските фондове – парите на европейския данъкоплатец да се изразходват в полза на гражданите и бизнеса, а не на корумпирани политически кръгове.

Европейската солидарност е за честните хора, а не за крадците.

Номинацията на дългогодишния Главен прокурор и ръководител на Националната антикорупционна прокуратура (DNA) на Румъния, г-жа Лаура Кьовеши, за Европейски главен прокурор е добра новина за всеки, който иска европейската солидарност да води до изравняване на стандарта на живот в Източна и Западна Европа, а не до необясним стандарт за малцина близки до властта. 

Изборът на Европейски главен прокурор е особено важен и за България – защото ние сме най-бедни в ЕС, с най-голяма нужда от подкрепа, но и с най-тежки проблеми с корупцията.

Именно поради това за България е от ключово значение да има външен надзор върху дейностите на родната прокуратурата, защото за 10 години сме получили над 35 милиарда лева от ЕС и при фрапиращите данни за злоупотреба с европейските финансови средства няма нито един осъден из редиците на упражняващите властта у нас.

Без да изразяваме съмнения в качествата на одобрените кандидати от Франция и Германия, сме убедени, че изборът на Европейски главен прокурор от Източна Европа, и то личност с дълъг опит и безспорни успехи в разследването именно на измами с Европейски фондове, е вярното решение за ЕС. Важно е държавите от Централна и Източна Европа да докажат своята ангажираност с интереса на собствените си народи, като подкрепят такъв кандидат. 

По тази причина призоваваме МС да вземе ясно и категорично решение – българските представители в Съвет “Правосъдие и Вътрешни работи” еднозначно да подкрепят г-жа Лаура Кьовеши за поста Европейски главен прокурор и да се разграничат от опитите на корумпираното социалистическо правителство в Букурещ да провали кандидатурата й.

Призоваваме и всички български членове на Европейския парламент да гласуват за избора на г-жа Кьовеши за Европейски главен прокурор.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

942

3

Krasimir Chenov

27.02 2019 в 13:48

"Европейската солидарност е за честните хора, а не за крадците". Да не забравяме едни по-дребни кланчета на БКПто. Партията на аптекаря и партията на оня с ТЕЦовете.

-237

2

ultra-73

11.02 2019 в 13:06

Разумен призив, друг въпрос е дали ще има кой да го чуе!

369

1

Баце не харесва това! КорНи - също! Изобщо - управляващата върхушка (БКП с всичките й метастази - ГЕРБ, БСП, ДПС, комичните патрЕоти) никак не искат да им ровят в дворчето. Че много ще се размирише!