Демерджиев отговори на Рашков: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите законно

OFFNews 11 август 2022 в 14:03 2306 1

Иван Демерджиев

Снимка БГНЕС/архив

Министър Демерджиев отговори за рокадите в МВР

Аз съм дошъл в МВР, за да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде. Моята цел е така да свърша тази работа, че тя да издържи пред закона и да има осъдителни присъди. И това възнамерявам да направя.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Министерския съвет, като коментира казаното по-рано днес от предшественика си Бойко Рашков. Той заяви за рокадите в МВР: Стоим ли на позицията 'Мутри вън' или я променяме на 'Мутри вътре'. 

Демерджиев опроверга и коментарите на Рашков за зам.-министър, живял в резиденция в противоречие със закона. "Няма никой от политическия кабинет, който да обитава тези сгради", категоричен бе вътрешният министър. "Другото е тема по време на управлението на г-н Рашков и аз не искам да я коментирам", допълни той. 

Има разместване в управлението на “Гранична полиция”, каза още Демерджиев. Целта е единият досегашен директор да поеме изцяло охраната на мигрантския натиск и сухопътната граница, а новоназначеният, който има повече административни компетенции, да се занимава с влизането на България в “Шенген”. “Тези рокади не са направени под натиск”, категоричен бе вътрешният министър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови