Демерджиев на извънреден СОС за безопасността по улиците на София

OFFNews 12 май 2023 в 08:14 864 1

Иван Димерджиев

Снимка БГНЕС/архив

СОС вика Демерджиев заради катастрофата с убитите младежи

Извънредно заседание на Столичния общински съвет за безопасността на пътя ще се състои днес от 13:00 часа, съобщиха от СОС. 

На сесията се очаква информация от министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и представители на СДВР и „Пътна полиция“ за предприетите от тях и планувани мерки за пътна безопасност на територията на Столичната община.

Повод за извънредната сесия на СОС е катастрофата в нощта на 8 май в столицата, при която загинаха двама души, пешеходци. Задържаният шофьор Адриан Антонов, с отрицателна проба за алкохол и наркотици, остава в ареста. Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Вчера председателят на СОС Георги Георгиев апелира депутатите да подкрепят законопроект за затягане на контрола на движението по пътищата.

"Отново се обръщам с молба към депутатите от "Продължаваме Промяната"-"Демократична България", БСП, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ" да подкрепят в спешен порядък и гласуват законопроекта, загърбвайки политическите противоречия в името на опазване живота на българските граждани. По улиците се води война и който не ѝ се противопоставя, става мълчалив съучастник в нея", заяви председателят на СОС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

12.05 2023 в 08:25

Няма поп да обясни,
няма психолози на достъпни цени.
Мама отишла устни да надуе,
тати гледа как ракия да налее.
Как момчето да стане един мъж,
като си мисли, че само се живее веднъж!


Бах са в поета