Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ДБГ зове за финансова инспекция в "Южен поток България" заради скандалните заплати

OFFNews 16 декември 2014 в 21:14 4869 2

„Движение България на гражданите“ поиска свикване на Общо събрание на компанията "Южен поток България" АД за преразглеждане на заплатите, незабавна проверка на Държавната финансова инспекция, както и изслушване на министъра на енергетиката пред Парламентарната група на Реформаторския блок.

На 12 декември OFFNews публикува информация за заплатите в смесеното българо-руско дружество. Според изнесените данни шефът на "Южен поток" взима 31 000 лв. заплата, плюс много екстри, техническият директор - 20 000 лева, счетоводителката - 14 000 лв., шофьорите - 2500 лв. Половината от сумите за тези заплати се плащат от българския данъкоплатец, другата половина - от руския.

Днешната позиция на ДБГ е провокирана именно от разкритията за високите заплати на ръководството на компанията "Южен поток България" АД.

БЕХ да предприеме действия за свикване на Общо събрание на „Южен поток България” АД с цел преразглеждане възнагражденията на ръководството на дружеството и разглеждане на действащите договори, призовават ръководството на ДБГ и народните представители от партията на Кунева.

Те се обявиха и за "започване на незабавна проверка на дружеството от Държавната финансова инспекция, като  министърът на финансите на базата на информацията, с която разполага, да сезира АДФИ".

С оглед на факта, че „Южен поток България” АД е дружество, в което равни дялове по 50 % имат БЕХ и Газпром, призоваваме министърът на енергетиката като принципал да предприеме действия по посочените мерки. От името на ДБГ отправяме покана към министъра на енергетиката на изслушване в Парламентарната група на Реформаторския блок по казуса с размера на възнагражденията на ръководството на „Южен поток България“ АД, пише още в позицията на „Движение България на гражданите“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews