Радан Кънев не знае дали Москов е член на ДСБ, загатна за раздяла с НПСД

OFFNews 30 август 2016 в 10:11 5491 2

Снимка БГНЕС

"Питайте ДСБ-Средец дали Москов е член на ДСБ. Не мога да знам всички хиляди членове на партията дали си плащат членския внос". Така Радан Кънев отговори на въпрос дали здравният министър Петър Москов все още е член на ДСБ.

В ефира на bTV лидерът на "Демократи за силна България" Радан Кънев загатна още, че е възможно РБ да се яви на президентски избори без Касим Дал и НПСД.

„Ако националният интерес изисква да се явим на избори без партията на Касим Дал, ще се явим без нея”, каза Кънев.

Причина за думите на лидера на ДСБ е присъствието на представители на НПСД на митинга в подкрепа на турския президент Ердоган след опита за преврат.

Кънев изрази мнение, че България не е постигнала нищо след срещите на Борисов в Турция и Бъчварова в Берлин.

„Истинският проблем е, че в българската политика има различно мнение и ценности, от които се изхожда външната политика. И това разделение е в дясно – в Реформаторския блок и в ГЕРБ”, смята лидерът на ДСБ.

Кънев допълни, че е скептичен, че може да бъде постигната обща позиция на партиите по всички въпроси, но за турските визи тя е наложителна. „Бежанците в Турция получават турски паспорти. Вълната може да се появи утре, ама да е законна”, каза Кънев.

„ГЕРБ тръгна по пътя на БСП и АБВ във външната политика. Борисов говори да се разберат Турция и Европейския съюз, а ние по средата. Ние не сме извън Европа, а част от нея”, каза още Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови