ДБГ: Хакерската атака е димка, може да е от приятелски огън

OFFNews 11 декември 2015 в 09:37 2406 1

Има следи от хакерската атака и изпратените лъжливи съобщения от името на Движение "България на гражданите". Възможно е атаката да е „приятелски огън". 

Това каза депутатът от Реформаторския блок Настимир Ананиев по бТВ. Той допълни, че Движение "България на гражданите" е надежден и предсказуем партньор. Той уточни, че фалшивото съобщение от вчера е опит за провокация и веднага са уведомили прокуратурата, ДАНС, БОП, МВР, премиера и те реагираха много бързо.

"Вчерашната атака е един вид димка, по-важно е какво се цели с нея и кой стои зад нея. Имаше три нива на атака. Първото – в 2.45 часа се изпраща имейла от името на пресофиса на „България на гражданите”, в 16.00 часа се изпраща друг имейл от името на госпожа Кунева, а междувременно нашият сайт беше съборен и нямаше възможност да качваме информация. Според мен идеята е да нямаме възможност да опровергаем по-бързо самото действие, разказа Ананиев. 

Димката влезе в политическия живот у нас през 2003 г., когато настоящият лидер на РЗС пусна такава в Синдикалния дом в Пловдив преди заседание на Националния съвет на СДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews