Мейлът на ДБГ не бил хакнат, а е създаден нов, който прилича на техния

ОFFNews 10 декември 2015 в 20:50 7504 9

Меглена Кунева.

Електронната поща на "Движение България на гражданите", от която днес беше разпратено фалшиво съобщение до медиите, че партията минава в опозиция, всъщност не бил оригиналният имейл на ДБГ, хакнат от някого, ами бил съвсем различен.

Създадена е нова поща, която много прилича на автентичната, а тайният човек, отговорен за написването на съобщението, е бил добре запознат със стила на писане на ПР-ите на движението, което е допринесло за правдоподобието на изявлението, предаде bTV.

„Това е някакъв вид провокация, която не знам какво цели, но се надяваме да има разследване и да се разбере кой стои зад това”, коментира Настимир Ананиев, зам.-председател на ДБГ.

„Смятам, че това е план за дестабилизация на държавата и трябва да бъдат взети мерки”, изтъкна и депутатът от ДБГ Димитър Танев.

Случаят се разследва от ДАНС.

Ето какво гласеше и фалшивото съобщение:

ДБГ не може да продължи да крепи парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи.

Считано от днес (10.12.2015 г.), народните представители от ДБГ считат за нарушено споразумението което създаде настоящото мнозинство в парламента. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство,

Изхождайки от горното, ИС на ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на Изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива, призовават от движението.

Във връзка с тиражираната в последния ден информация, бихме искали да съобщим, че нито Председателят на ДБГ, Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев ще заемат министерски постове във формата на настоящото правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!