ДБ иска коалиционен съвет за военната помощ на Украйна

OFFNews 21 април 2022 в 11:02 1377 6

Христо Иванов

“Демократична България” иска свикване на коалиционен съвет за оказването на военна помощ на Украйна, обяви председателят на парламентарната група Христо Иванов в декларация от трибуната на Народното събрание.

“Ние ще подкрепим само решение на Народното събрание, което включва изрично посочването на военна, военно-техническа или отбранителна помощ за Украйна, но задължително с тази конкретизация”, заяви той.

Вчера парламентарната комисия по външна политика прие проект за решение, в който се споменава хуманитарна, финансова и техническа помощ. Проектът за решение на “Демократична България” за оказване на военно-техническа помощ беше отхвърлен, посочват десните.

Днес българският парламент отново не даде ход на процедура за оказване на военна помощ.

Христо Иванов припомни, че от всички страни в НАТО единствено още Унгария не предоставя военна помощ.

“Опорната точка, че това правило България част от войната, е очевидно несъстоятелна. Опорната точка, че в името на мира било да не се предоставя оръжие на Украйна, доразвита малко, предполага идеята да призовем Украйна да се предаде, защото тогава мирът ще настъпи веднага”, каза Иванов.

“(На коалиционния съвет) ще поставим ребром тази тема, за да стане ясно, че това не е въпрос, който можем да се надяваме да изчезне. Става дума за определяне на това какво управление имаме - дали имаме управление на страха и снишаването, или управление, което разбира новата епоха, в която се оказахме не по наш избор, а по избор на Путин”, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

9

alfakentavur

21.04 2022 в 12:21

"Деда" ми е царски офицер и интерниран от София в провинцията и репресиран. С удоволствие бих наврял сабята му там където слънцето не ти огрява!

Като ти се драйфа от западното - чий го дириш тук? Върви да те заселят в далечния изток на Новия СССР - там е "архаично и източно", хем ще опознаеш красотата на расийските външни тоалетни и липса на канализация.

3767

7

Име на профила

21.04 2022 в 12:03

сево, нямат тоалетни чинии явно. И дъски.

2550

6

alfakentavur

21.04 2022 в 11:35

Задаваш въпроси, а после "пет пари не даваш". Ехо! Ало? Сам ли си?

2550

4

alfakentavur

21.04 2022 в 11:20

Сам си си отговорил на въпроса :)
Давам ти време до Коледа да разбереш как. Не че има вероятност да успееш, но днес Путлер направи едно полу-добро дело, правя такова и аз :)

2550

1

alfakentavur

21.04 2022 в 11:07

Тази война е сблъсък на старото и тоталитарното с модерното и свободното.
Към момента България застава на страната на старото и тоталитарното.