Даниел Вълчев: РБ не е придатък на никоя партия от блока

ОFFNews 18 юни 2014 в 11:36 3582 6

Даниел Вълчев
Даниел Вълчев

Реформаторският блок е съюз от партии. Той не е и няма да стане придатък на една от партиите в блока, например на ДСБ, заяви заместник-председателят на „Движение България на гражданите“ Даниел Вълчев пред "Дарик".

Чрез изявления на някои от неговите представители се вижда "против" какво е блокът, но по-важно е да се каже "за" какво е. Хората очакват блокът да провежда модерна, спокойна и предвидима дясна политика за бърз възход на държавата, смята Вълчев.

На въпрос за скандала Василев-Пеевски зам.-председателят на ДБГ коментира, че в медиите се разиграва панаир, докато реално обществото не знае фактите, освен че има обвинение. "Проблемът не е в Пеевски или Ивановски, не е в човека, а в това, че явлението е възможно. Отстраняването на някого не решава въпроса със средата, която го е създала", допълни той.

На въпрос за задължителното гласуване Даниел Вълчев каза, че би поставил акцент върху санкцията при неучастие в изборите. Той даде пример с други държави, където неучаствалите в гласуването губят право да заемат държавна или общинска длъжност. Вълчев се обяви за електронното гласуване, като добави, че чрез машините за гласуване обективно неграмотните хора няма да могат да се възползват от правото си на глас, но подчерта, че от друга страна, по Конституция, образованието до 16-годишна възраст на българските граждани е задължение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови