Даниел Митов видя ДБ като най-близка до ГЕРБ

OFFNews 10 ноември 2021 в 16:11 2040 2

Даниел Митов заяви, че "Демократична България" е идеологически най-близката до ГЕРБ партия.

Пред "Свободна Европа" той коментира, че отказът на ДБ за преговори с партията на Борисов не е рационално решение. Според него "това нерационално поведение провали два парламента".

"Никой не ни избира, за да се харесваме там, а да вършим работа."

Той коментира, че в момента има решение на ГЕРБ, според което не може да има съвместно управление с БСП. Такова обаче няма за ДПС. (По време на петъчния брифинг за строежа на АМ "Хемус" вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че има сведения за проведена среща между ГЕРБ и ДПС, на която е постигнато съгласие за общо коалиционно управление след изборите. - бел.ред.)

Той определи, че присъствието на Пеевски в листите създава "деликатен момент".

Митов съобщи, че ГЕРБ няма да бяга отговорност и ако ѝ бъде връчен мандат партията ще се опита да сформира кабинет.

За снимките на Борисов

"Цялата тази история със снимките започва да става смешна", заяви Митов и допълни, че чаршафите и дръжката на шкафчето били различни.

Изказването му е по повод появилите се вчера нови снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов в резиденция "Бояна".

По думите му разпространяването на кадрите няколко дни преди изборите цели единствено да манипулира общественото мнение, а "който не го разбира си е съвсем вече си е изгубил ума". Според него снимките се се използват от политическите опоненти на ГЕРБ, чиято кампания се базирала само на стремежа да бъде унищожен образът на Борисов.

"На мен ми омръзна от тези неща", заяви той.

"Човекът с дебелите пръсти да беше поне обърнал камерата, за да го видим кой е и да беше обърнал камерата, за да видим дали в стаята в момента се намира г-н Борисов".

Митов смята, че тази история вече е стара, защото в резиденцията вече от 8 месеца живее Стефан Янев. Той обаче отказа да коментира предишните снимки, които бяха разпространени, когато Борисов все още живееше там. Според него тогава бившият премиер е дал обяснения.

Той отрече да има връзка между снимките, на които се виждат огромни суми пари, и обвиненията в корупция.

Вчера вътрешният министър Бойко Рашков коментира, че снимките могат да се приемат като доказателство за корупция, защото "в нашата страна заплатата на премиера не е толкова висока, за да може с нея да се напълни едно чекмедже... нито за един, нито за два мандата". По думите му парите не са само от заплата, но и "от друго място".

Той се опита да отклони темата с подхода на лидера на партията си - насочвайкки разговора с твърденията за полицейски репресии срещу симпатизанти и членове на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

11.11 2021 в 00:26

Ууу, колко се разхубавила ... И устничките обещаващи ...
:))) Както се запозная с някой афроамериканец - така веднага ще я препоръчам!