Данев уволнен заради далавера с пари и цигари

OFFNews 05 февруари 2014 в 15:45 9812 12

Румен Данев

Далавера с пари и цигари е причината за отстраняването на зам.-директора на агенция "Митници" Румен Данев един месец след назначаването му, разказаха източници на OFFNews.

Назначеният на 8 януари Данев бе отстранен от поста си днес. Уволнението бе коментирано от премиера Пламен Орешарски с думите, че до него е достигнала "неприятна информация" за Данев. Той отклони въпросите на журналистите за естеството на въпросната информация и ги посъветва да питат началниците на Данев.

След изказването на Орешарски от агенция "Митници" потвърдиха за OFFNews, че Данев вече не е зам.-директор, но подчертаха, че освобождаването е станало по негово желание.

"Неприятната информация" е свързана с резултатите от външно наблюдение, поставено на Данев след сигнал за злоупотреби срещу него, разказа източникът на OFFNews. Наблюдението (най-често следене) е установило участието му в далавера, свързана с пари и цигари.

Тази информация все още не е потвърдена от официален източник. В тази връзка OFFNews изпрати запитване до Министерството на финансите, под чиято шапка е агенцията, и очаква отговорите на финансовото ведомство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!