Член на НИС на СДС иска синята партия да напусне ГЕРБ

Председателят на СДС трябва да пита Десислава Атанасова може ли да се изкаже от трибуната на НС, оставка, призова Дончо Златев

OFFNews 25 ноември 2021 в 14:48 7885 2

СДС да напусне коалицията с ГЕРБ, а ръководството на синята партия да подаде оставка. Това предложение е внесено от члена на НИС на СДС и представител за Югоизточна България Дончо Златев по време на заседанието на Националния изпълнителен съвет на партията. 

Златев публикува позицията си във фейсбук. Мотивите му са, че в коалицията с ГЕРБ партията се е обезличила и е превърната в присъдружна организация, както и че е загубила доверието на дясно-мислещите хора. За това говорят и резултатите на СДС, които са се стопили повече от двойно в сравнение с изборите през април и партията е получила най-ниския резултат в историята си.

С подаване на колективна оставка ще се даде възможност на ново поколение в СДС, необременено от решенията и действията на настоящото ръководство, да върне доверието на избирателите, да направи всички необходими разговори с други политически субекти и да изведе СДС отново на пътя на успеха, където ще представлява десните хора в България.

С 3 гласа "За", 3 гласа "Против" и 4 гласа "Въздържал се" предложението не е прието.

"Стигнахме до там председателят на СДС да трябва да пита Десислава Атанасова може ли да се изкаже от трибуната на НС, седесарите и ръководството на партията да разбират, че председателят е номиниран за министър ту на отбраната, ту на вътрешните работи без това изобщо да е подложено на каквато и да дискусия, а структурите бяха смазани - силните бяха поставяни в ситуация да бъдат демотивирани, а слабите бяха унижавани.", написа още във фейсбук Златев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови