Чистката в ДПС стигна до секретарката на Доган

В движението са потресени от случващото се и виждат желание за разцепление

Даниела Добрева 29 юни 2024 в 14:16 14605 5

Ахмед Доган

Снимка Фейсбук страница "Аз подкрепям Ахмед Доган"

Ахмед Доган

Чистката в ДПС застигна и личната секретарка на почетния председател на движението Ахмед Доган - Биршен Ибрямова. За поредния отстранен кадър от близкото обкръжение на Доган съобщи модераторът на фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" Елван Атилла - съпруга на бившия зам.-министър на транспорта в кабинета на Сергей Станишев Юджел Атилла. 

Вчера ДПС в Пловдив свали доверието си от ветерана в парламента - депутата Рамадан Аталай, въпреки че изборните резултати от последния парламентарен вот в Града под тепетата не е лош. Започнаха и призиви да напусне парламента, което нищо чудно да стане решение на ръководството в следващите дни.

Ето какво е съобщението в страницата "Аз подкрепям Ахмед Доган" без редакторска намеса: 

"Разбрахме от наши източници ,че личната секретарка на Ахмед Доган ... Биршен Ибрямова е освободена преди два дена от Централата на ДПС .Тя е лична секретарка 30 години.И сега разбираме ,че наистина се разчистват хората близки до лидера Ахмед Доган.Защо?!?
Първо Филиз Хюсменова ,после Айсел Руфад,Рамадан Аталай и интересно защо Биршен .
Искаме обяснение от новото ръководство за случващото.Никой не дава обяснение.Къде е ЦОБ,Къде е ЦС
Къде сте съпредседателите Пеевски и Чакъров !?!
Дължите отговори!?".

Съобщение във фейсбук страницата "Аз подкрепям Ахмед Доган"

Под поста има различни коментари, сред които "ДПС за нас е кауза, не е кафене, дадено на концесия на разни "феномени", "Изразявам дълбокото си разочарование от случващото се в ДПС", а Марианка Тодорова, която също фигурира като модератор, директно пита: "Тече ли процес на разпад на партията и създаване на друг вид политическа партийна организация?".

Малко по-рано бе публикувано още едно съобщение във въпросната фейсбук група, в което се изразява пълно недоумение от случващото се.

"Внимание!!Приятели ,съпартийци и симпатизанти .Нещо зрееше тези дни ,но явно узря по -рано . Чета и не намирам причина за искането за изключването на Рамадан Аталай. От Пловдив област за първи път има два мандата за ДПС и това ли е причината ?!? Да направиш два мандата и да те изключат .Странни искания последно време се случват в нашето ДПС
Господа от ДПС какво правите ?!?
Вярно е значи от новините по другите сайтове ,които се набиват в очите ни ,че се разчистват хората на почетният председател Ахмед Доган
В ДПС никога не имало дилема :
-Ти на кого си човек ?!!?
Но сега виждаме на живо :
-Ако си на Доган човек -довиждане ,оставка ,напускане на парламента !?!
Осъзнайте се !???Какво се случва !?!?
Това е нещо ,което никога не се е случвало през тези 34 години ?!!
Този въпрос е толкова взривяващ и обиден за хората от ДПС .д-р Ахмед Доган за нас е икона,нашият лидер ,нашето "Аз" как ще избирам дали да бъда с него или не .Дали да съм в ДПС или не !?!!
Аз нямам думи ,незнам как ще овладея учудването,разочарованието и набирането на недоволството от случващото се .Първо бяха две жени и нямаше достъчно обяснение за тях .А,сега какво ще е обяснението очакваме от новото ръководството !", гласи то дословно.

Това е първото сериозно сътресение в ДПС, откакто е партия, т. е. от 34 г. Никой досега не си бе помислял да пипа хората на Ахмед Доган, още по-малко да поставя под въпрос неговото лидерство и мнението му. Да не говорим, че решенията идваха директно от Боянския сарай.

Според една от версиите в момента съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се опитва да овладее напълно партията, което ще доведе до разцепление в партията. Друга възможност е несъгласието на Доган с пряко участие на движението в правителство с ГЕРБ да е накарало Пеевски да поеме инициативата.

А следващият му прицел да е другият съпредседател Джевдет Чакъров, който откакто бе излъчен, не е направил нито една политическа стъпка, още по-малко самостоятелна.   

    Даниела Добрева

    Даниела Добрева е журналист в OFFNews от 2019 г. Кариерата си започва преди повече от 30 г. Работила е на различни позиции в националните вестници "Новинар", "Монитор" и "Сега".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1010

    5

    ПР

    30.06 2024 в 11:44

    Чели сте романи за организирата престъпност?
    И филми сте гледали-къде игрални,документални и пр.
    Какъв унизителен финал на една величава история за могъщество,корупция,влияние,недосегаемост,престъпления....Финал Доан ли е това?А каква хидра иде на неговото място?
    Много съм бесен на американците-имат всичкото инфо.Имат отработени протоколи за намеса,без да се забъркват пряко.Крайно,много крайно време беше и е,да се намесят.Както е тръгнало,ЕС,НАТО и те губят БГ.

    1000

    4

    p.s.

    29.06 2024 в 23:15

    Шиши браво бе

    Спортен тотализатор - първия клон източен от Мама

    Булгартабак -- няма затрит, само рестото е взето
    КТБ - няма го затрит, само рестото е взето
    Вестници бол - няма ги закрити, само рестото е взето
    Радиа Веселина и сие - няма ги , само рестото е взето

    ДПС - ще го затрие и пак ще вземе рестото

    При Пеефски нищо не вирее всичко се източва

    12661

    3

    cepcem

    29.06 2024 в 17:33

    Аххх, на кого ги остави Бащицата, иконата... горките. Нищо де, другата икона е на път да изгрее. Икони ще има за всички.

    4638

    2

    Того

    29.06 2024 в 15:41

    Шиши иска сам да разпределя порциите. Май Сокола е в последен полет.

    1246

    1

    БотоксПутю

    29.06 2024 в 15:21

    Вероятно Шишо ще му назначи някоя мъжка секретарка, която да го следи изкъсо и да докладва.
     
    X

    Сръбският филм за България - истини и лъжи