БСП: За нас е синовен дълг да запазим неподправения спомен за историята

OFFNews 10 октомври 2015 в 14:52 2475 6

Янаки Стоилов

„За БСП запазването на неподправения и ярък спомен за националната ни история като част от миналото на нашата партия е наш синовен дълг”.

Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов по време на откриването на XVI-ия фестивал на патриотичната и антифашистка песен „Сребърни чучулиги”.
 
„Всяко поколение има дълг към родината и към идеалите, които споделяме. След като „кафявата чума” бе спряна и победена на бойните полета от Москва и Севастопол, Куртската дъга и Сталинград, нашите дядовци допринесоха за окончателния й разгром при Страцин, Стражин, Куманово и Драва. Нашите бащи участваха в социалистическото строителство. На нас и на нашите деца се пада задачата да не допускаме неофашистките сили в Европа и света да избуят отново”, подчерта Янаки Стоилов.

Според него в наши дни рискът от екстремистки настроения и действия на политическа или религиозна основа е много висок.

„Ние обаче можем да противодействаме на тези процеси както с политически средства, така и със силата на словото, чрез антифашистката, патриотичната и фронтовата песен. Чрез думите на гениални творци като Вапцаров, Христо Кърпачев, Давид Овадия и техните съвременни последователи. Не бива да допускаме фашизма, защото победата над него е с много висока цена”, категоричен бе той.
 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови