БСП обвини Борисов и министрите му, че мълчат по важни теми

Симона Костадинова 09 октомври 2015 в 12:34 2475 1

Георги Божинов

Според БСП премиерът Бойко Борисов и министрите му мълчат по важните за страната теми.

Това стана ясно от декларация на партията, която беше прочетена от социалистът Георги Божинов от парламентарната трибуна.

"Министрите предпочитат да водят монолог, да няма дискусия и критики, дневният ред е изпразнен от политическо съдържание и дебати", каза той.

Според него отсъствието на министрите е свързано с "подчиняване на политиката на предизборни конюнктурни интереси".

"Отвсякъде идват информации за купуване на гласове, парламентът трябва да пита най-отговорните институции дали ще осигурят равно участие на партиите в изборите. Интересно е да чуем премиера, чиято партия се обяви да няма давност за престъпленията на комунизма. Чухме от него, че случай на купуване на гласове бил за миналите избори", каза още Божинов.

Той каза още, че отсъствието на премиера и министрите му "ще има своята цена, но след много тежки последствия за България".

Депутатът подчерта, че днешният парламентарен контрол е много кратък и това не е случайно. Той подчерта, че вече трета седмица вътрешния министър Румяна Бъчварова отказва да дойде в парламента, за да отговаря на въпроси с мотива, че е в чужбина. Според тях също се отнася и за външния министър Даниел Митов.

"Искаме да знаем страните, които имат пряка отговорност за кървавия конфликт, имат ли готовност да поемат отговорност за стабилизирането на региона, което ще реши бежанската криза. Каква е позицията на България в този ръководен орган на НАТО, не искаме да слушаме фрагменти от медиите. Искаме от тази трибуна да разберем позицията на България", обясни той.

Божинов коментира и вчерашната тежка верижна катастрофа в тунела при Витиня, като отново обясни, че вина имат и управляващите.

"Вчера стана ужасна катастрофа, три седмици чака въпрос за критична точка между Видин и Мездра. Пълно бездействие на двама министри и шеф на агенция", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!