БСП за евродоклада: Провал! ЕК 17 пъти ни казва 'Опитайте пак'

OFFNews 15 ноември 2017 в 14:59 5489 0

"Няма нито една изпълнена препоръка - България ще се озове в доста непривичната ситуация да председателства един Съюз, който се съмнява във върховенството на правото у нас" - този коментар направи Крум Зарков от БСП във връзка с доклада на Европейската комисия за сътрудничество и проверка, който излезе днес.

"Въодушевлението на ГЕРБ е неразбираемо", каза Зарков към колегите си от ГЕРБ, които днес в парламента се хвалиха с него и го наричаха "мотивиращ" и "обективен".

"Ясно е заявено, че законодателният процес е хаотичен, недостатъчно добре подготвен, секретиращ скандали и гражданското общество се чувства отдалечено. Няма ефект от борбата с корупцията във високите етажи на властта", каза Зарков.

Докладът на ЕК за България значи едно - 17 пъти от Европа ни казват "опитайте пак", допълни червеният депутат.

"Ако сега, в положителния контекст на нашето председателство, ние не успяхме да убедим партньорите, действително това не ни кара да сме оптимисти. Съдебната реформа в България не е завършила. Този доклад е провал", каза Зарков.

Червеният депутат порица управляващите, че за 10-те месеца, откакто ги има тези 17 препоръки от ЕК, нито една от тях не е изпълнена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови