Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

БСП: Служебното правителство е отряд за мръсни поръчки на Борисов

OFFNews 28 август 2014 в 15:07 1573 2

"Сегашните управляващи, служебните говорители на ГЕРБ, са всъщност отрядът за мръсни поръчки на Бойко Борисов"

Това заяви бившият министър на енергетиката Явор Куюмджиев на днешния брифинг на БСП по повод обявеният вчера от служебния кабинет енергиен борд.

Куюмджиев определи временните управляващи като "лобисти на интересите на едрия капитал на инвеститорите в енергетиката", съобщава Нова телевизия

Бившият шеф на Агенцията за енергийната ефективност в мандата на тройната коалиция Таско Ерменков пък смята, че "политиката на ГЕРБ продължава и днес и е насочена към прехвърляне на всички тежести и отговорности в енергетинаката към крайния потребител".

От БСП изразиха мнението си, че енергийният борд представлява нелегитимна подмяна на законовите органи за контрол в сектора и ще работи в ущърб на гражданите и в защита на корпоративни интереси.

Прогнозата на служебният икономически министър Васил Щонов, че се очертава плавно поскъпване на тока с до 50%, също бе критикувана от социалистите. БСП са категорични, че повишаване цената на тока не се налага, стига да бъдат предоговорени условията за изкупуване на енергия от вятърните и слънчевите централи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews