БСП се сети, че е против поругаването на еврознамето

OFFNews 12 септември 2016 в 14:49 8088 8

24 часа, след като русофилите извършиха скандалния акт по поругаване на знамето на Европейския съюз на събора "Приятели на Русия в Копринка", и то пред погледите на БСП, от лявата партия се сетиха да излязат с официално съобщение, в което казват: "БСП осъжда поругаването на европейски символи и се разграничава от лицата, стъпкали знамената на ЕС и НАТО в неделя на събора на русофилите край язовир "Копринка".

Според изявлението на партията "подобни действия са провокация в разрез с идеята на подобно събитие за приятелство с Русия".

Вчера по време на събора, БСП не реагираха на тъпкането еврознамето от страна на русофилите. Кандидатът за президент ген. Румен Радев дори имаше специална реч, в която каза, че "вековното приятелство между българския и руския народ ще надживее всяка политическа зима". 

И тъй като тъпченето на знамето на ЕС от страна на русофилите изразяваше тяхното мнение по въпроса за санкциите на Русия от страна на Евросъюза, ген. Радев също ги подкрепи: "Санкциите срещу Русия да бъдат премахнати, защото те вредят еднакво и на руската, и на европейската икономика. Никой няма полза от тях и няма да видим нищо добро от тях“, категоричен бе генералът на събора.

В лозунгите за Русия се включи и председателят на БСП Корнелия Нинова, която каза, че никой не може да изкорени "топлите, братски чувства на българите към Русия". "Настояваме да бъдат свалени санкциите срещу Руската федерация. Те вредят на българския национален интерес, на българската икономика, земеделие и туризъм. Стига с предателска външна политика, която унизява достойнството на България", каза още Нинова. По думите й ние сме и ще бъдем член на ЕС, "но искаме управляващите да отстояват там българския интерес, а той е свързан с възстановяване на нашите отношения с Русия". 

Днес и ген. Румен Радев, чак в 15 ч., публикува в официалната си Facebook страница следния коментар:

"Получавам запитвания относно стъпкването на флага на ЕС на събора на приятелите на Русия в неделя, на който присъствах като гост.

Политически опоненти използват случая за манипулативни внушения.

Мой дълг е да заявя, че категорично осъждам поругаването на знамена, особено на съюзи, в които членуваме.

Русофилията не е еврофобия, нито привързаността към Европа предполага русофобия. Ние трябва да търсим културни и икономически мостове, от които зависят мирa и благоденствието на континента. Ролята на България не е да бъде заложник на някоя фобия, а да способства за диалога."

Хиляди хора се възмутиха от акта по поругаване на знамето на Европейския съюз и събора на русофилите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14057

7

morkoff

12.09 2016 в 17:24

Сетила се Мара да се побара.

13277

6

66

12.09 2016 в 17:20

рубладжии и русофилистици се напиват и осират около язовир Копринка.
Общо взето предимно дървари от Коми ....

11827

5

Victor Dachev

12.09 2016 в 15:44

Голам предател ще излезе Радев. Путин съвсем логично обясни че санциите срешу Русия (включитлено тези които той наложи на руския народ, ограничавайки вноса на храни в страна, разичтаща на него) имат само положителен ефект върху руската икономика.

Излиза че според Радев Путин е или лъжец или идиот. Ех, какво доживяхме... :(
Другари!!!

20374

1

Стринка Минка

12.09 2016 в 15:11

Ми направете проба, бе. Стъпчете руското знаме да видим какво ще стане.