Българите възмутени от тъпченето на еврознамето на събора на русофилите

OFFNews 12 септември 2016 в 08:15 16673 41

Тъпкането на еврознамето на събора на русофилите край язовир Копринка възмути масово българите.

Те атакуваха акта в социалните мрежи. Освен това по случая с официална позиция излезе и Партия Български демойратически форум. Тя осъди остро акта на поругаване на Европейското знаме. 

Както OFFNews писа, русофилите, които бяха на събор "Приятели на Русия" край язовира вчера, тъпкаха и търкаха подметките си в еврознамето заради наложенито от Европейския съюз санкции над Русия.

Този скандален акт възмути много българи, а най-странното е, че всичко това се случваше пред погледите на БСП, които също бяха на събора - ген. Румен Радев и Корнелия Нинова и които не взеха отношение по скандалния случай.

"Ние, българите, сме народ, който свято пази своите светини. В цялата си история нямаме пленено знаме, нито поругано. Нито сме позволявали да ни поругаят, нито сме поругавали! Под българското знаме сме водили битка за Обединена България. А днес под знамето на ЕС ние водим друга мирновременна битка - да видим осъществен националния си идеал чрез Обединена Европа", възмущават се от Български демократически форум.

Те добавят, че позорният акт, извършен в присъствието на ръководството на БСП, още веднъж доказва, че тя никога не е била водена от националния ни интерес.

През март месец представители на "Атака" на националния празник Трети март потъпкаха също европейското знаме.

Това възмути и властта. Тогава депутатите от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров и колегата им от ГЕРБ Методи Андреев предложиха поругаването на знамето и химна на Европейския съюз да се преследват с една и съща строгост на закона, както е за българските национални символи.

Според сегашния Наказателен кодекс поругаването на герба, знамето и химна на България се наказва с лишаване от свобода до 3 години или с глоба до 3000 лева. Според тях знамето на ЕС се поставя редом до българскотослед присъединяването на България към Европейския съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6025

45

stigabe

14.04 2019 в 10:31

Мразят Запада, мразят Щатите, мразят и съюзниците на Запада и Щатите, а децата им учат и работят там в тяхната омраза!Когато дойде време за отпуска никой никога не отива да почива на хубавото място при руснака, а отиват пак в омразния Запад и Щатите!От трибуната скачат срещу Запада и Щатите и после действията им се тъпчат в евролистата за Европарламента, защо ли?!Явно за пари става въпрос, а не за:"Европа трябва да чуе за нас" както се изказа веднъж Е.Йончева!Тя Европа ни е чула много отдавна, но хич не иска да чуе нещо за Йончеви разни!

13685

41

mclaranist

12.09 2016 в 16:13

И друго Викторе, това може да ти прозвучи грубо, но е факт. Българинът за последните 26 години се опростачи и ,,демократите" и западно ориентираните са еднакво ,,забили" и капацитети, каквото са и ,,русофилите". И в двата лагера виждат своите тези в това да СЕ КЛАНЯМЕ на едните или другите, да сме или 5-та колона или пореден КАНТОН на ЕС. Едните бяха първи партиици на КПСС, другите са първи партийци на ЕНП или ПЕС. Проблема е, че българина сам си затрива държавата заради НИКАКВАТА политическа култура, дебилщина, а от там и премиери на Борисов ;). И не си мисли, че щом сме ,,про западно" не сме загубили суверенитет. Просто е преместен- от Изток на Запад. Това ни е проблема на нас. Не е че до 1989г. бяхме ,,гъсти" с Москва, а че след 1989г. стахаме ,,първи братя" на САЩ и ЕС, и нямаме грам НАЦИОНАЛЕН суверенитет и собствена политика

13685

39

mclaranist

12.09 2016 в 16:07

Викторе, прав си, но ти свидетел ли си, че това мачкане на ,,знамена" не е бло мачкане на 1-2 знамена, в ,,някои части" на Копринка, а не на 1 ред пред лидерите на БСП??? Аз това имах в предвид в началото, не сме били там, не е ясно кои и колко са го направили, както и къде ;). И да попитам- помните ли боядисването на паметници на съветската армия, за поругаване на други паметници- там имаше много- ЕВАЛА, така се прави, дори и позиви- СРИНЕТЕ ги. Това за мен е равно на случилото се в Копринка. И тук е фундаменталната разлика между МЕН и много от пишещите. За мен е вандализъм потъпкване на европейски флаг, но и рисуване на съветски паметник, а също и призивите за ,,бутане" на паметници. За мен е вандализъм да се ,,гонят" хора, които изповядват все още леви убеждения или пък носят тениски на Маркс, но е вандализъм и да ходиш и да биеш някой че е с лика на Европа, с друга ориентация и т.н. Просто ВАНДАЛИЗМА си е вандализъм

11827

38

Victor Dachev

12.09 2016 в 16:03

Разбира се не искам да кажа че сред русофилите няма нормални хора с култура, съзизмерима с европейската.
Просто за съжаление явно са пренебрежимо малък процент за да не се е случило да има поне един сред предполагам около 50-те души там.

11827

36

Victor Dachev

12.09 2016 в 16:01

mclaranist, ми щото някак си на събор на русофили е логично да са присъствали... русофили. Не знам що същото не се случва другаде на запад от Газа или източно от Ислямабад.
Аз лично ако видя някой да вандализира нещо най-малкото ще му направя забележка, няма да ръкопляскам понеже не одобрявам такива неща. Няма даннни в слуая някой свидетел там да е възразявал. Въпроса обаче явно опира до култура, доста специфична за хм... по-мургавите български граждани от азиатски произход, което виждаме и в някой от кометарите тук.
Помните, имаше случаи на подобни действия, макар и не толкова публични с гробове и портрети на исторически (за българската история) личности.