БСП провежда 48-ия си Конгрес

Елица Мартинова Последна промяна на 08 февруари 2014 в 07:26 2724 4

Централата на БСП

Снимка БГНЕС

48-ият Конгрес на БСП ще се проведе днес в НДК.

Форумът ще започне в 11 ч., а основната тема ще бъдат предстоящите избори за Европейски парламент.

В дневния ред са включени четири точки:

1. Задачите на БСП по подготовката на изборите за Европейски парламент - май 2014. Ще докладва лидерът на левицата Сергей Станишев.

2. Политически документи за участието на БСП в изборите за ЕП - май 2014. Проекти на Манифест на ПЕС и на Предизборната платформа на БСП. Ще докладва Георги Пирински.

3. Коалиционна формула за участието на БСП в изборите за ЕП. Ще докладва Евгений Узунов.

4. Отчет за работата на представителите на българските социалисти в ЕП през мандата 2009-2014 г. Ще докладва евродепутатът Илияна Йотова.

Гости на събитието ще бъдат премиерът Пламен Орешарски, министри, представители на 42 посолства и ръководители на различни партии.
Въпреки темата на Конгреса ще бъдат предстоящите евроизбори, не БСП най-вероятно няма да представи листата си за вота. Преди няколко дни обаче "Дарик", позовавайки се на собствени източници, съобщи, че председателят на БСП Сергей Станишев ще оглави листата на социалистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2014 в 12:40

РЕЛИГИИТЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, КАПИТАЛИЗМА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, КАПИТАЛИЗМА ПРАВИ РОБСТВОТО И ПРИСВОЯВА ОБЩИТЕ БЛАГА. КАПИТАЛИЗМА ИЗБИВА 800 000 000 ЧОВЕКА, САМО чЪРЧИЛ Е ЗАПОВЯДАЛ 50 000 000 ДА БЪДАТ ИЗБИТИ.

08.02 2014 в 12:35

Защо соц елита премахна социализма.. Защото повярва на манетаризма . чудото на икономиката - рогът на изобилието - безкрайния икономически растеж. Печатиш пари поне колкото е растежа, ако е 5%, тогава увеличаваш паричната маса с 5%. Пускаш кранчето на парите ако има дефлация или стагнация, ако има инфлация тогава забавяш потока и увеличаваш лихвата. Така са се въодушевили соц елита, че няма как да не повярват - че с марксизма е свършено - победен е, а пазарната икономика ще е перпето мобиле на безкрайния растеж. А соц елита ще са милиардери, но народа ще живее по-добре от всякога.... НАПРАВО ПРЕДСТОИ ЗЛАТНО ХИЛЯДОЛЕТИЕ, И ЗЛАТНА ЧИНИЯ ЗА ТОАЛЕТНАТА НА ВСЕКИ ЧОВЕК. Е БИЛО В СЪЗНАНИЕТО НА СОЦ ЕЛИТА В КРАЯТ НА 1980ТЕ


Тодор Живков: Социализма е едно недоносче!!

http://bg.wikipedia.org/wiki/Олигархия

ОЛИГАРХИЯТА Е ДЯСНО, А БКП СИ БЕШЕ ОЛИГАРХИЯ - В оригиналното си значение в Древна Гърция олигархията е била разбирана като управление на малцина и се е отличавала от управлението на един човек (монархия) и управлението на мнозинството (демокрация). Олигарсите управлявали, водени от собствените си интереси и притежавали власт и привилегии, недостъпни за останалите. Тогава тези привилегии и власт на олигархията се базирали главно на притежаването на богатство (т.нар. “плутокрация”).

От 19 в. насетне олигархията се разглежда все повече не като форма на държавно управление, а като начин на управление на организации (профсъюзите и политическите партии например), при който не богатството, а властта е в основата на привилегирования статус. В управлението на такива организации започват да се проявяват олигархични тенденции поради няколко причини. Управляващите олигарси разполагат с повече и по-пълни знания за организацията; колкото по-дълго заемат длъжността си, толкова повече реална власт концентрират в ръцете си; те съумяват да манипулират информацията и дори конкретни събития в своя полза. С течение на времето този процес се развива и олигарсите стават незаменими като управляващи на организацията. В резултат на това подчинените в организацията или членовете на политическата партия са принудени да отдадат още власт на управляващите, които укрепват още повече позициите си и процесът се задълбочава.


В САЩ ИМА ПЛУТОКРАТИЧНА ОЛИГАРХИЯ. МАФИЯТА И ТЯ НЕ ИЗПОВЯДВА ЛЯВОТО, А БКП ОЛИГАРХИЯТА КАТУРНА НРБ - ЗА ДА СТАНАТ ПЛУТОКРАЦИЯ - ЗА ПО СИГУРНО И ПОВЕЧЕ ОБЛАГИ, АПЕТИТА РАСТЕ. КОИ ИСКАТ СВОБОДА РАВЕНСТВО БРАТСТВО?? НО БЕЗ ДА СЪЩЕСТВУВАТ ПАРИТЕ И ПАРТИИТЕ, И ОРГАНИЗИРАНАТА РЕЛИГИЯ, БИ СЕ СБЪДНАЛА ЕДНА ПЕСЕН НА ДЖОН ЛЕНЪН
Сред най-известните научни публикации на Милтън Фридман е "Теория за функцията на потребление", в която доказва, че не настоящият доход, а очакваният доход през целия живот влияе на потреблението на хората. Друг принос на Фридман е т.нар. монетаризъм - твърдението, че печатането на пари е причина за инфлация, че инфлацията не помага за борба с безработицата и че парите трябва да са стабилни. След 60-те години едновременното проявяване на инфлация и безработица доказва теорията му и слага началото на края на господството на кейнсианските възгледи, които не могат да обяснят какво се случва. Само, че.. Кейнс не е имал предвид такава инфлация, той е боравил с понятие за стокови, златни пари. Лъжат, лъжци са десните.


Кейнс не е имал предвид такава инфлация, той е боравил с понятие за стокови пари, златни пари. След 1960те настава инфлация заради липса на златен стандарт. Петрола при златния стандарт е бил към 3 долара, арабите вярват на златото, и си остават на такъв стандарт. Знаем какво става с петрола, а когато златото се снишава след персийската криза, понеже Кувейт харчи авоарите си, петролът поевтинява, макар да горят кладенци.. Дефлацията води до намаляване възможностите за връщане на кредит - който е в твърда номинална цена. При валутен борд, стоковото повишаване на цените е полезно - ако се вдигат заплатите, така кредитите ще се плащат по-лесно. А ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ НЯМА ДА НАРАСНАТ ПРАВО ПРОПОРЦИОНАЛНО НА ДОХОДИТЕ, ЗАЩОТО РАБОТНИЦИТЕ НЕ ВЗИМАТ 100% ОТ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ, В БЪЛГАРИЯ РАБОТНИЦИТЕ ВЗИМАТ САМО 20%, А В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СТРАНИ 50%.


08.02 2014 в 12:20

Комунизмът е престъпление ! ! !

08.02 2014 в 08:10

Сборище на безродни болшевишки престъпници.........