БСП подкрепи премиера - Черно море да е демитализирана зона

OFFNews 14 юли 2016 в 11:43 3192 5

Снимка AP Photo/Vadim Ghirda

БСП внесе в парламента проекторешение, с което иска Черно море да бъде обявено за демитализирана зона.

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента. По думите й министрите един между друг и премиерът имат разнобой по темата да има ли въоръжени сили на НАТО в Черно море.

Затова Нинова „протяга ръка” към тезата на Борисов, че Черно море може да стане конфликтна зона. Вчера БСП поискаха възобновяване на проекта АЕЦ „Белене” и Борисов пък им „подаде ръка” по тази тема.

„Това не е подкрепа, а игра на популизъм, тъй като съм сигурна, че и по двете теми ГЕРБ ще гласуват против. Ще видите”, каза Корнелия Нинова.

По темата Черно море постоянно има различни позиции на управляващите: „Или министрите поемат ангажименти и министър-председателят не знае, което е лошо, или министрите поемат ангажименти и министър-председателят знае, което е още по-лошо”, коментира Нинова.

Тя определи това като игра на добро и лошо ченге. Според лидера на БСП това може да вкара България във война. Лидерът на БСП потвърди и искането за оставки на военния министър Николай Ненчев и на външния министър Даниел Митов.

С днешното проекторешение БСП възлага още на председателя на НС да инициира и призове за подкрепа парламентите на страните-членки на Черноморското икономическо сътруничество за инициативата за обявяване на Черно море за демилитаризирана зона и възлага на постоянната делегация на НС в Парламентарната асамблея на черноморското икономическо сътрудничество да представи инициативата на следващото заседание на ПАЧИС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!