Quantcast

БСП подкрепи "Атака" в искането им за касиране на вота

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2014 в 19:28 11633 34

Снимка Калоян Константинов/ OFFNews

"Атака" събра необходимите подписи за искане до Конституционния съд за "признаване незаконосъобразността на проведените избори за ЕП. Подписката вече е внесена в деловодството на Коституционния съд", съобщават от партията.

От парламентарната група на "Атака" не са се подписали само Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов.

От ПГ на "Коалция за България" са се подписали 28 депутати: Борис Цветков, Иван Иванов, Атанас Пъдев, Таско Ерменков, Георги Андреев, Таньо Киряков, Атанас Замфиров, Евдокия Асенова, Деян Дечев, Лазар Попов, Добрин Данев, Сияна Фудулова, Георги Мърков, Петър Дулев, Жара Пенева,Васил Антонов, Георги Кадиев, Кирил Добрев, Пламен Желязков, Кирчо Карагьозов,Захари Георгиев, Пенко Атанасов, Йордан Младенов, Алекси Алексиев, Димитър Горов, Калин Милчев, Минчо Христов,Явор Куюмджиев.

Кандидатите за евродепутати от „Атака” Магдалена Ташева, Павел Шопов и Явор Нотев оспорват законността на проведените избори в жалба до главния прокурор Сотир Цацаров.

Жалбата е на основание чл.394,ал.1 от ИК, който гласи, че кандидатите за членове на Европейския парламент могат да оспорят законността на вота в 7-дневен срок от обявяването на решението с резултатите от изборите от Централната избирателна комисия.

От "Атака" са категорични, че "при провеждане на изборите са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс, които са довели до тяхното опорочаване и незаконосъобразност."

В жалбата до главния прокурор пише:

„На първо място, при провеждането на изборите беше установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите. От тук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа. Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха своевременно мерки.

На второ място, резултатите от изборите бяха опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания.Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот.

По такъв начин изборните резултати са манипулиран и за членове на Европейския парламент са избрани кандидати, които не представляват българския народ, а определени икономически кръгове. С оглед на гореизложеното и на основание чл.394, ал.2 от Изборния кодекс, въз основа на настоящата жалба, Ви моля да сезирате с мотивирано искане Конституционния съд на Република България да се произнесе по законосъобразността на избора на членове на Европейския парламента на изборите проведени на 25 май 2014г.”

Днес от НФСБ също обявиха, че внасят искане за касиране на изборите. Техните основания са свързани с изборни нарушения в Изборния кодекс и във Венецианската конвенция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2014 в 19:10

Много хубава снимка.

05.06 2014 в 11:29

Сега да видим Дудука и Боко като пръснаха толкова пари да си купят депутатските места, дали ще успеят да извадят още толкова за нови избори. Цяла България знае, че се купуваха гласове, дано и съда да го признае.

05.06 2014 в 11:07

Всъщност, понякога не е лошо да си на мястото на Волен.
А за изборите и властта нещата са ясни - трябва да ги изметем - абсолютно всичките!
Мажоритарни избори!

05.06 2014 в 09:59

Обидени са на Бареков, че излезе по-голямо лайно от тях и ги бие с техните методи. А БСП не може да си прости номер 15. Втори опит. И Манолова лично да отиде да обясни на всеки по отделно какво е квадратче и какво кръгче и да не пипат кръгчето, че е страшно. Но ще бъде като този, дето обжалвал присъда и получил по-голяма.

05.06 2014 в 09:54

Еми нали искате се нови и нови избори бе, ето сега тея са опорочени и трябва а се прегласуват. Реформаторсия блок, БСП и Атака вече го заявиха. Кой сега се дърпа от нови избори?

05.06 2014 в 09:21

Тук е по-правилно г-дата оспорващи вота, да кажат следното - "Въпреки, че купувахме масово гласове, пак не ни стигнаха, за да бием ГЕРБ". Това е голямата мъка:)

05.06 2014 в 01:59

Професор Балкански, евалла, ашколсун на вашта прозорливост, на ваший ум въпиещ от дълбините на канализацията, носещ дъха и тежки звуци които издава ваший най мисловен орган - разхлопаний ви маясълест гъз. продажен, просъветски, профански, просташки, префърцунен и прост, прост -та чак вдлъбнат! "те се смееха на моите думи"...тези които се смееха,смеят и в бъдеще ще се смеят, защото сте момумтеално смешен, жив експонат от музея на сатирата в Габрово. Тържествено прост чиляк сте!

05.06 2014 в 00:42

комлекисраното хобитче Волен е сърдито на света, че се разкри колко червен е задникът на атакистката горила. тази безразборна сбирщина от маниаци, кой от кой по задръстен, вероятно ще се разпилее ако гювечът свърши. а и какво щяха да пропагандират тези изкопаеми ако им се бе отворил парашута за Брюксел? антициганизъм и маниакален путинизъм?

04.06 2014 в 23:29

Касиране на изборите искали ибрикчиите....
Че те си ги касираха и кебапчираха. Касата е бездънна ли?
Аре, Балкански да извади 20 милиона и да ги повтори...
Хахахахаха... Неразумни юроде.....
Син ми, кат не си земе изпит, плаща 100лв. за поправка.
Ти ко плащаш?

04.06 2014 в 23:18

Тези които най много купуват гласове, и водят под строй малоумен електорат който гласува машинално 15/15 , те ли искат касиране на изборите ?
хахаха :)
Отделно пък за атака - най големия процент прехвърлил се при кап'та бареков са от атака - 20% от малоумния електорат на атака се е прехвърлил към пеевския проект ББЦ. :)
Парадокс, но ФАКТ.