Орлин Алексиев: Никой от отбора ни няма общо с трафика на наркотици

OFFNews 22 февруари 2014 в 10:07 4776 3

Орлин Алексиев в рали "Дакар"

Не съм наркотрафикант и никога не съм се занимавал с такова нещо. Никой от отбора няма нищо общо с трафика на кокаин. Това заяви в предаването „Животът и други неща“ по БНТ общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексив, чиито дом и автокъща бяха обискирани вчера във връзка с разбит канал за трафик на анркотици.

Алексиев е един от българските участници в рали „Дакар“. Смята се, че наркотикът е бил укрит в резервни гуми, натоварени в камиони, обслужващи състезателите в ралито.

Снощи на пристанище в Чили беше задържан кораб с камиони, в които са открити 1400 кг чист кокаин.

За акцията разказа главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по време на пресконференция. Лазаров обясни, че в трафика на ръководни позиции са участвали българи.

Орлин Алексиев е категоричен, че е разбрал за разбития канал от медиите няколко часа след пресконференцията на МВР.

Разбрах за акцията около 13 часа вчера. Около 17-18 часа започнаха обиските – в заведението ми и в автокъщата ми. Мен изобщо не ме потърсиха. Обърнаха се към мен едва към 23 часа, когато бяха пред дома ми, за да отворя, разказва Алексиев.

Полицаите нямаха заповеди за обиск, но аз ги пуснах в дома ми. Исках да съдействам заради медийния шум около случая, допълни той.
От дома на Алексиев са иззети компютъра на сина му, документи и няколко флашки, на които има снимки от рали „Дакар“.

Няма обвинения срещу мен. Не съм давал никакви обяснения, защото нищо не са ме питали. След като акцията вече е приключила и има резултати от нея, явно аз нямам нищо общо с това, категоричен е Орлин Алексиев.

Свързах се с хора от отбора. Казаха ми, че са ги проверили на границата, както обикновено. Чули са, че преди това е имало акция. Сега вече пътуват за България, посочи общинският съветник.

Според МВР става въпрос за 14 гуми за камион, в които има кокаин. В нашия камион се събират не повече от 10 автомобилни гуми, които определено не могат да съберат толкова, коментира Алексиев.

Ще ми се да вярвам, че няма политическа връзка в тези обиски, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!