БСП: Няма да затворите устата на Светла Бъчварова с искането за имунитета ѝ

ОFFNews 23 март 2016 в 14:17 3119 2

Светла Бъчварова

Ако някоя от властите си въобразява, че с искане за имунитет може да затвори устата на Светла Бъчварова или на на някой друг наш представител от опозицията, жестоко ще бъде разочарован.

Това заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов на брифинг в Народното събрание по повод поискания имунитет на социалистката Светла Бъчварова.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Бъчварова в началото на седмицата, защото според прокуратурата през 2010 година, когато е била председател на Управителния съвет на Стопанската академия, тя ощетила държавата с 1.3 млн. лв. от договор с "Литекс Комерс".

Малко след искането на Цацаров депутатката сама се отказа от имунитета си, но подчерта, че веднъж вече разследващите органи не са констатирали нарушения по същото обвинение.

Мерджанов обясни, че от БСП нямат никакви притеснения относно действията на Бъчварова като председател на управителния съвет на Селскостопанската академия.  Той добави, че договорът, за който се иска имунитета на депутатката, е бил предподписван два пъти от следващи шефове на академията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!