БСП няма да променя ръководството заради предсрочните избори

OFFNews 09 юни 2014 в 19:54 4329 17

Илияна Йотова

Промени в ръководството на БСП няма да се правят, защото столетницита се готви за избори и сега не е моментът за рокади.

Това обяви Илияна Йотова след 4-часовото заседание на Изпълнителното бюро на левицата на "Позитано" 20 днес, съобщи БНТ.

Йотова единствена спря за коментар пред централата на партията. По информация на националната телевизия членовете на изпълнителното бюро на БСП са били принудине да оставят телефоните си пред залата за заседания, за да не дават информация на медиите по време на заседанието.

Преобладаващото мнение, бих казала мнозинството от колегите ми и аз, смятаме, че трябва да има избори възможно най-бързо, каза още Йотова.

По думите й в БСП има различни мнения за живота на правителството. Ръководството искало да чуе възможно най-много мнения.

"Това ще стане утре на заседание на Националния съвет на БСП. Затова на пленума са поканени не само членове на Националния съвет, но и широк кръг от ръководствата на БСП по места. Искаме да чуем всички мнения, които са меродавни, от които много зависи. Защото това ще са хората, които ще правят изборите", обясни Йотова.

Никой от другите представители на ръководството на БСП не пожела да коментира днешното заседание на Изпълнителното бюро и въпросите, които са обсъждани.

Очаква се утре Националният съвет да обсъди едногодишния отчет на правителството на Пламен Орешарски и резултатите от изборите за Европейски парламент.

Днес е обсъждано и замразяването на проекта "Южен поток". Янаки Стоилов обяви днес пред ИТАР-ТАСС, че БСП е била изненадана от спирането на проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!