БСП на среща с руския посланик у нас

OFFNews 29 декември 2016 в 20:05 15974 10

Снимка bspsf.bg

Уверихме Анатолий Макаров, че БСП продължава да се бори за отпадане на санкциите срещу Русия, заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов след среща с руския посланик у нас.

На срещата са присъствали и говорителят на парламентарната група на "БСП Лява България" Жельо Бойчев, зам.-председателят на ГС на БСП и член на НС на БСП проф. Ваня Добрева и Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на БСП и председател на форум "България- Русия".

Срещата на социалистите с посланик Макаров е продължила повече от час в посолството на Русия в София.

Калоян Паргов е категоричен, че БСП ще настоява санкциите срещу Русия да отпаднат час по-скоро:

„Тези санкции вредят на националния ни интерес и възпрепятстват добрите отношения не само в политически, но преди всичко в икономически план", заяви той.

По неговите думи България губи пазари и икономически възможности, които по никакъв начин не може да бъдат компенсирани.

По време на срещата ни с руския посланик Анатолий Макаров изразихме дълбоки съболезнования във връзка със загубата на артистите от хор „Александров“, както и на останалите жертви в тежката катастрофа със самолет Ту-154 на 25 декември, каза Паргов.

„Загубата на хор „Александров“, чийто песни българската публика добре познава и обича, е загуба и за световната култура. Изразихме надежда, че традицията на хор „Александров“ ще бъде запазена", коментира лидерът на столичните социалисти.

По време на срещата е обсъдена и сигурността в региона на Балканите.

"Притеснени сме от поредицата от инциденти в Турция и нестабилността в тази държава, както и нарастващата опасност от терористични актове из цяла Европа. В тази връзка трябва да търсим начини за засилване на дипломатическите отношения и контакти между нас, държавите от Европейския съюз и Русия", подчерта Паргов.

Според него България - като единствената славянска и православна държава, член на ЕС - може да играе важна роля.

"България трябва да има балансирано отношение и политика както към Запада, така и към Изтока. А това означава диалог и търсене на взаимноизгодно сътрудничество“, допълни лидерът на БСП-София.

Представителите на БСП и посланик Макаров са обсъдили и подготовката на честванията по повод 140-ата годишнина от Освобождението на България.

„Ние сме убедени, че това събитие не трябва да бъде политизирано. То трябва да бъде организирано от национален комитет, в който да влязат представители на българската култура, образование, наука и на българската общественост. Това е юбилей, който трябва да сплоти нацията ни, да ни припомни, че когато сме заедно и единни, успяваме да реализираме националните цели."- каза още Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12359

10

kibrito

30.12 2016 в 10:57

Не на среща, а за заплата и инструкции са при посланика.

17898

5

кикимора

29.12 2016 в 23:32

Една чета предатели.

13056

3

Какавидков

29.12 2016 в 21:15

Тия духачи излезли ли са с чека или са останалите само с духането на портета на путята?